• Mobile
    wordt gesponsord door

Ebook update: 60k eReaders, 220k eBooks, 50 miljoen papieren boeken

Ebook update: 60k eReaders, 220k eBooks, 50 miljoen papieren boeken
, Innovader
@vincente

Afgelopen vrijdag bij het xmlholland congres werd er veel gesproken over eBooks. Ik interviewde Wiebe de Jager, oprichter van Ereaders.nl. De Jager is een uitgever die geen DRM toevoegt aan zijn eBooks en vecht voor een systeem dat eerlijke mensen niet straft. Hij heeft ook alle gedetailleerde cijfers van eBooks & eReaders in Nederland. Er is een gering legaal aanbod (zie ook het interview van Susan Smit hieronder). De Jager denkt dat e-Readers een niche zullen worden voor oudere mensen terwijl de rest met smartphones en tablets werkt.

Matthijs Suidman werkt voor Centraal Boekhuis en vertelt over de digitale dienstverlening aldaar (0,25 euro voor een eBook file handling tegen 3,84 euro voor een papieren boek, dus imploding sales business model). Suidman vertelt ook over hoe printing on demand snel miljoenen boeken zal voortbrengen voordat eBooks deze aantallen halen. Er zullen dit jaar twee keer zoveel tablets worden verkocht als e-Readers maar e-Ink vecht terug, zie het filmpje hieronder met full color eReaders displays die nog steeds weinig energie gebruiken en met alle lichtsituaties perfect leesbaar zijn. Kijk als laatste naar de uitspraak van Nicolas Negreponte in onderstaande video die constateert dat papieren boeken over tien jaar net zo populair zijn als Lp’s.

Zelf gaf ik tijdens het event, misschien leuk om ook even door te kijken, een keynote over de geschiedenis en toekomst van eBooks/tablets.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.