Japanse Lady Gaga is een hologram

12 november 2010, 07:15

Hatsune Miku is de Japanse versie van Lady Gaga. Iedereen ligt aan haar voeten. Hatsune Miku bestaat echter niet. Zij is niet van vlees en bloed, maar bestaat louter en alleen uit nullen en enen, hetgeen uitmondt in een spektaculair hologram.

Momenteel staat ze voor volle stadions te zingen. Op de achtergrond speelt een echte band, op de voorgrond wordt Hatsune Miku geprojecteerd. De songs die zij ten gehore brengt zijn door haar fans zelf gecomponeerd en ingezongen. Hiervoor gebruiken zij Vocaloid software. Het bedrijf Crypton Future Media heeft deze software nu naar een hoger niveau getild door er een hologram van te maken. Gaat het hier om de toekomst van popmuziek? Of is dit alleen mogelijk in Japan?

Sander Duivestein
Topspreker / Trendwatcher / Auteur / Columnist bij Sogeti

Sander Duivestein is professioneel spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur en columnist over de impact van nieuwe technologie op mens, bedrijf en maatschappij. In dienst van VINT (het Verkennings Instituut Nieuwe Technologie van ICT-dienstverlener Sogeti) heeft hij aan meerdere onderzoeken meegewerkt. In de afgelopen jaren schreef hij meerdere boeken en rapporten over Bitcoin, Internet of Things, Wearables, Big Data, Social Media, Mobile, Cloud en de economische crisis. Sander is veel in de traditionele media terug te vinden. Regelmatig wordt hij gevraagd om zijn opinie in dag- en weekbladen, op de radio en op televisie te delen. Zo was hij onder andere te gast in Pauw en Witteman, Brandpunt en Nieuwsuur.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!