Rockmelt mengt zich in browser-oorlog

9 november 2010, 06:55

All over the place. Dat is wel een conclusie die we kunnen trekken naar aanleiding van de betalancering van RockMelt, gisteren. Deze nieuwe browser (ja, er kan er nog wel eentje bij) draait vanuit ‘the cloud’, wordt geauthenticeerd en zwaar gekoppeld via Facebook en is door bedenkers Tim Howes en Eric Vishria gebouwd op de open source code van de browser van Google: Chromium. ‘Oude’, oldschool browsers zijn niet sociaal en niet gebouwd op interactie, zo was de gedachte. Rockmelt komt uit de koker van de Netscape-maffia: de oprichter van Netscape Marc Andreessen is met zijn venture capital vehikel Andreessen-Horowitz de belangrijkste financier.

De browser is in beta, en als je via Facebook je gegevens achterlaat, ontvang je binnen een paar dagen of uren een invite om mee te testen. Op Bright schrijft Tonie van Ringelestijn:

“De nieuwe browser is ontworpen om sociale interactie te vergemakkelijken. Zo zijn vrienden op diverse netwerken in een toolbar, links van de webpagina’s, zichtbaar. De browser is meer dan andere, als je allerlei Firefox-extensies niet meetelt, gericht op het delen met vrienden.”

TechCrunch schrijft:

“The three biggest changes to the browser that you notice with RockMelt is that it is built around friends, feeds, and search results. The left rail is for friend. The right rail is for sites. And the top rail is for search.”

Introductiefilmpje

Marc Andreessen tegen de New York Times:

“Had we known about Facebook and Twitter and Google back in ’92 or ’93, we would have built them into the browser. This is an opportunity to go back and do it right.”

Team Rockmelt

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

    Oli4b

    Ik gebruik al een paar jaar Flock, dacht dat dat al de soc med browser was. Benieuwd wanner ik RockMelt mag gaan testen. Ziet er wel funky uit.


    9 november 2010 om 09:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!