Politie 2.0: Mobile tablets en Apps4cops hebben de toekomst!

Politie 2.0: Mobile tablets en Apps4cops hebben de toekomst!

De politie staat bij velen niet bekend als een innovatieve instelling. Agenten lopen rond met oude mobieltjes, mogen niet op internet op de werkstations en de organisatie heeft veel last van storingen. Toch spendeert de Nederlandse politie 600 miljoen aan ICT; dat is meer dan 10.000 euro per diender. Bij de directie van de ICT-dienst van de politie (VTS) willen ze het roer volledig omgooien. Ze hebben de community Politie web2.0, mobile tablets (ze gebruiken de Samsung Galaxy Tab al) en AppStores als nieuw uitgangspunt. In de interviews hieronder heb je de keuze uit een interview met Huub Stiekema (directeur ICT ) en Marcel Nieuwenhuis (Chief Architect ) over de toekomstige ICT-strategie van de politie (die nog niet is goedgekeurd!) en met Marcel Nieuwenhuis die laat zien wat ze met de Galaxy Tab gaan doen.

De politie moet alle misdaad informatie zoveel mogelijk delen met burgers en bedrijven, er moet intensief worden samengewerkt met het publiek en de agenten moeten alle administratie op straat met tablets kunnen doen. Dat is, op zijn zachts gezegd, een gigantische kloof met de realiteit van vandaag. Huub Stiekema en Marcel Nieuwenhuis praten zeer open en eerlijk over hun visie en de moeizame huidige situatie. Nieuwenhuis praat over de nieuwe Samsung Tab als model voor de “digitale holster 2.0”, Twitter als killer app en een belangrijke paradigma shift: burgers moeten zelf de informatie hebben om voor hun eigen veiligheid te zorgen. Gaat de Politie deze giga shift maken?

In de videoverzameling hierboven verdere verdieping video’s met presentaties van Nieuwenhuis en Frank Smilda (de web2.0 cop). Interessant om te zien hoe Web 2.0 zelfs in de meest gesloten organisaties de zaak openbreekt. Voor mensen die dieper willen gaan vertelt een agent hoe hij Twitter gebruikt en geeft Frank Smilda een grote hoeveelheid voorbeelden hoe opsporing gebruik kan maken van web 2.0-technieken.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Meer informatie over da galaxy tab kun je hier vinden galaxy tab ze praten daar niet zo zeer over overheids of zakelijk toepassingen. Ik zelf had niet de link gelegd tussen dit speelgoed en het gebruik voor dermate serieuze doeleinden. Mooi dat dit tegenwoordig allemaal schijnt te kunnen met het zelfde device en ook goed om te horen dat de overheid hier de grote trekker in is.

    Jim

    geplaatst op
  • Vind niemand zoiets interessant? Web2.0 gebruiken in duistere ICT bedrijven? Geen enkele discussie. Valt me tegen!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.