Campagne: Felicivideo van Vodafone op Hyves

6 oktober 2010, 03:47

Felicivideo is een nieuwe webcam-applicatie op Hyves die ingezongen felicitaties van vrienden combineert tot een gepersonaliseerde videoclip voor de jarige.

Iedere dag vieren 20.000 Hyvers hun verjaardag. Die worden traditiegetrouw online gevierd met een krabbel of mail. Maar er is een groeiende behoefte aan een meer persoonlijke wijze van digitale communicatie. Daarom introduceert Vodafone op Hyves de Felicivideo.

www.felicivideo.nl

Hyvers zonder cameravrees en mét webcam kunnen met de applicatie een persoonlijke videoboodschap inzingen voor hun jarige vrienden. Net als bij karaoke kunnen gebruikers kiezen uit verschillende muziekstijlen (Rock, R&B of Dance) die hen begeleiden bij het zingen van ‘Happy Birthday’.

De ingezongen bijdragen van alle vrienden worden door geavanceerde editing software en een speciaal ingerichte media server gecombineerd tot één unieke videoboodschap die de jarige Hyver ontvangt op zijn verjaardag. De ontvanger kan de Felicivideo’s bekijken binnen het Hyves netwerk, maar ook downloaden naar zijn harde schijf of smartphone, óf als ringtone downloaden.

Vodafone lanceert dit initiatief ter activering van de nieuwe Start campagne. Bart Hofker, Directeur Consumentenmarkt Vodafone Nederland: “Het enige dat je nodig hebt om iets te starten, is een beetje initiatief. En dat is precies wat we in onze campagnes duidelijk maken: we faciliteren mensen die iets willen starten met hun smartphone of laptop”. Door de applicatie binnen Hyves aan te bieden kunnen mensen zelf letterlijk ervaren wat Start betekent. Hyves ziet de Felicivideo als mooie toegevoegde waarde voor de Hyver.

ACHTUNG! bedacht en ontwikkelde de Felicivideo.

Big Orange Music is verantwoordelijk voor de muziek en sound design.

Concept en Creatie: ACHTUNG!

Regie: Andre Maat

Video Productie: We are Will en ACHTUNG!

Sound Design: Big Orange Music

Technische Realisatie: MHQ en B-Lex.

Verantwoordelijk bij Vodafone: Steven Schmitz, Suzanne Bouwes.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!