• Mobile
    wordt gesponsord door

#picnic10: Video Dennis Crowley (FourSquare) over Social Cities

#picnic10: Video Dennis Crowley (FourSquare) over Social Cities

Dennis Crowley (co-founder van FourSquare, @dens) had vorig jaar tijdens Mobile Monday nog niet heel veel handen omhoog toen hij vroeg wie er allemaal al gebruik maakte van FourSquare. Vandaag, bij Picnic2010, mocht Crowley zich verheugen op véél meer handen: het gebruik en de bekendheid van FourSquare groeit hard, ook in Nederland. Op Picnic vertelde Crowley over het ontstaan van FourSquare, gaf hij uitleg over de dienst en praat hij over “Social Cities”. Hij had maar 20 minuten, maar Crowley praat zó snel dat de informatiedichtheid behoorlijk @dens was ;). Hieronder de integrale keynote op video:

Dennis Crowley van FourSquare over Social Cities op Picnic10.

In het tweede gedeelte van de keynote, ná de uitleg (of pitch) over FourSquare, ging Crowley dieper in op het recyclen van data. Met de informatie/data die FourSquare verzamelt, kun je natuurlijk heel veel doen, en die data kun je inzetten voor aanbevelingen, de beste restaurants en de leukste cafe’s en bars. In béta, op dit moment, zijn deze “reccomandations” op FourSquare. Je kunt je telefoon dus “vragen” stellen.

Waar Crowley nu heel erg mee bezig is, is met het opzetten van tips en assistenten. Denk aan de Microsoft Word office assistant. Er moet een passieve location tracker komen, die je updates geeft over plaatsen en plekken. Dat hebben ze nog niet af bij FourSquare, maar het komt er wel snel aan. De manier waarop we met plekken en plaatsen omgaan, is aan het veranderen.

Als je de wereld als een spel bekijkt, denkt Crowley, dan kun je FourSquare in de toekomst overal inzetten. Vanmiddag gaat @mdebruin (9292.nl) met Dennis Crowley om tafel om een aantal vragen op hem af te vuren. Dat interview verwachten we maandag!


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.