September events in het teken van design

4 september 2010, 06:13

In deze post een vooruitblik op vier toonaangevende events die allen in het teken staan van design; Mobile Monday Amsterdam, Creative Company Conference, Emerce Eday en PICNIC.

Wie aan design denkt, denkt vaak nog aan mooi vormgegeven producten. Deze klassieke opvatting over design klopt nog steeds. Er is echter een sterke beweging gaande waarin design gezien wordt als een proces. Een proces om tot nieuwe oplossingen te komen waarbij niet alleen onze linker maar vooral ook onze rechter hersenhelft wordt aangesproken. Deze moderne opvatting over design verspreidt zich snel onder een steeds breder publiek maar roept tegelijkertijd ook nog genoeg vraagtekens op.

Wie meer te weten wil komen over alles wat te maken heeft met design thinking en service design wordt de komende weken volledig op zijn wenken bediend.

Mobile Monday Amsterdam – 6 september

De 17e editie van Mobile Monday Amsterdam staat in het teken van user experience & interactie design voor nieuwe interfaces. Uiteraard komen er iphone en ipad screenshots voorbij maar deze #momoams gaat niet over de laatste webstandaarden en schermformaten. Het gaat voor een belangrijk deel over het het ontwerpproces. Dat het speelveld van ontwerpers verder gaat dan (kleine) schermen laat Timo Arnall, een van de sprekers, zien in deze twee schitterende videos: Immaterials en Wireless in the world

Zeker zien: Matt Webb, partner bij BERG london

Programma: mobilemonday.nl

Creative Company Conference – 14 september

Het thema van de Creative Company Conference, waar in het verleden oa. Sir Ken Robinson en Bill Moggridge hebben gesproken, is dit jaar “Design Thinking, Service Design and Innovation and Entrepreneurship in the Creative Industries”. De organisatie heeft een interessante mix van sprekers aan zich weten te binden. Alle sprekers hebben een duidelijke link met het thema maar ieder vanuit een unieke achtergrond. Met workshops van het service design netwerk en “Questions from the Couch” waarin het publiek de macht heeft belooft CCC een heel interactief event worden.

Zeker zien: Oliver King, mede-oprichter van Engine

Programma: creativecompanyconference.com

Emerce eDay – 16 september

Met 48 sprekers biedt eDay een gevarieerd programma waarin service design een speerpunt is. Eday weet zich te onderscheiden door service design vooral vanuit de klantkant te belichten. In een dagvullende track komen onder andere Philips, Apple & Deutsche Telekom aan het woord. Het wordt erg interessant om te horen van deze organistie wat het ze heeft opgeleverd en wat de belangrijkste lessons learned zijn vanuit hun perspectief. De track is gelukkig wel op tijd afgelopen om Rana Sobhany (@ranajune) nog te zien optreden!

Zeker zien: Douglas Rushkoff, schrijver van Life inc

Programma: emerceeday.nl

PICNIC’10 – 22 t/m 24 september

Ik moet heel eerlijk zijn; mijn hart gaat sneller kloppen als ik naar het programma van PICNIC kijk. Ze hebben een geweldige line-up aan sprekers uit alle windstreken rond de thema’s “Redesign the World, Life, Design, the City & Media”. Op mijn lijst staan in ieder geval de presentaties van: Dennis Crowley, Anab Jain, Adam Greenfield, Jeff Jarvis, Matt Cottam, Usman Haque, Tom Hulme en Charles Leadbeater. Met de inhoud zit het dit jaar meer dan goed bij PICNIC maar dat is wellicht niet het belangrijkste. Wat het event volgens mij echt bijzonder gaat maken is dat je als bezoeker naast de inhoud ook de design mindset en attitude gaat ervaren.

Zeker zien: Tom Hulme, design director bij IDEO

Programma: picnicnetwork.org

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!