SlideshareReview (88): Nijlpaarden

29 juli 2010, 05:27

Als fervent Afrika-ganger wordt mijn aandacht direct getrokken door een presentatie die over hippo’s gaat. Samantha Starmer onderstreept glashelder dat hippo’s eigenlijk veel gevaarlijker zijn dan leeuwen. En voor de lezers die graag een link met deze rubriek zien: Een Hippo is de Highest I Paid Person’s Opinion. Een belangrijke speler voor elke marketeer en voor elke projectleider. Een Hippo kan je project laten ontsporen. Een Hippo is heel goed in staat om je fondsen op te laten drogen:

Turning HiPPOs into Allies

Hippos zijn ook erg goed in het verzinnen van functionele eisen die niemand anders nodig heeft (en zeker de eindgebruiker niet). En wie wel eens ‘s avonds bij een hippo-poeltje heeft gezeten weet dat de hardste brullers meestal winnen. Starmer geeft in de presentatie tips over:

  • het identificeren van hippo’s
  • het spoorzoeken
  • het neutraliseren van hippo’s
  • en zelfs hoe je hippo’s voor je kunt laten werken

Maar even los van alle tips:

Zorg altijd voor een plan B.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!