De telecom slag om de iPad is begonnen

20 juli 2010, 08:45

Twee persberichten, vlak na elkaar vanmorgen. Van twee grote telco’s en allebei gaan ze over data-abonnementen voor bij de iPad. Vodafone kopt: “Vodafone introduceert data abonnementen voor iPad Wi-Fi + 3G in Nederland”. T-Mobile kopt: “T-Mobile prepaid mobiel internet voor iPad”. Het ene persbericht is nét een half uurtje eerder dan het andere. Met de iPad op komst in Nederland (we verwachten hem 23 juli, dat is aanstaande vrijdag al), is de slag om de connectiviteit van het ding begonnen. T-Mobile en Vodafone willen allebei meespelen, het is de vraag welke aanbiedingen er de komende tijd in de inbox ploffen. T-Mobile en Vodafone bieden in ieder geval het volgende:

Vodafone

Bij Vodafone (deze speciale iPad site zou sinds 12.00 in de lucht moeten zijn maar is dat niet) gaan ze voor vrijheid (je kunt het abonnement per maand opzeggen, over aansluitkosten of administratiekosten lees ik voorlopig niets) en voor twee datalimieten: 500 mb voor 20 euro, 2 GIG voor 30 euro. Bart Hofker, Directeur Consumentenmarkt van Vodafone Nederland in het persbericht:

“Onze mobiele breedband abonnementen voor iPad Wi-Fi + 3G bieden klanten altijd en overal een snelle en betrouwbare verbinding. We geven klanten de mogelijkheid om alles uit hun iPad te halen wanneer ze dat willen, of ze nu onderweg zijn, thuis of in het buitenland.”

T-Mobile

Bij T-mobile heet het nog steeds pre-paid, maar de verschillen met een Vodafone abonnement dat je maandelijks kunt opzeggen zijn minimaal. Ook T-Mobile introduceert voor de iPad twee verschillende internet bundels. Eén bundel voor gemiddeld datagebruik met 200 MB voor 9,95 euro en één voor intensief gebruik met 2 GB voor 29,95 euro. De bundels zijn 30 dagen geldig. Het PrePaid Internet simpakket is verkrijgbaar bij de iPad verkooppunten en in de T-Mobile online shop. Hendrik Kasteel, Marketing Directeur bij T-Mobile in Nederland:

“We zijn heel blij dat we wederom een samenwerking hebben met Apple, na de iPhone 3G, de iPhone 3GS en de iPhone 4. De iPad in combinatie met ons PrePaid Internet geeft een geweldige mobiele internet ervaring. Bovendien biedt deze oplossing de klant flexibiliteit met de verschillende bundels. De ene keer gebruikt een klant nu eenmaal meer dan de andere keer.”

Dat zijn twee aanbiedingen die op het eerste gezicht niet al teveel van elkaar verschillen. Interessant om te volgen is, welke aanbieders er nu verder nog inspringen op de komst van de iPad naar Nederland. KPN? Telfort? Hoe snel is 200 mb eigenlijk op, als je een beetje browst met zo’n ding. En, kanttekening: waarom zou je niet gewoon je iPhone aan je iPad hangen als modem 😉

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  RobBruyn

  De iPad lijkt me vooral ideaal voor thuis op de bank, waar je WiFi hebt.


  20 juli 2010 om 10:14
  JW

  En in die van mij gaat morgen gewoon een KPN kaartje, dus als die twee netwerken van Vodafone en Tmobile straks plat gaan door al die IPADS kan ik lekker verder.

  @ rob : ja klopt, ik gebruik mijn WIFI versie van de IPAD zo, maar af en toe ( denk bv aan navigatie) is het makkelijk als je ook buitenshuis even je Ipad bij je hebt met internet toegang. Ook j mail doe je binnen de kortste keren niet meer op je PC of laptop, en omdat typen best goed gaat op het schermpje is dat onderweg ook prettig te kunnen doen


  20 juli 2010 om 10:31
  Annemieke

  En je kunt natuurlijk ook gewoon je telefoon als wifi modem gebruiken (tethering) voor die enkele keer dat je ergens bent zonder wifi. Al duik ik persoonlijk liever een Starbucks binnen… kan je best vaak doen voor je die 100+ euro extra voor een 3G model er uit hebt!


  20 juli 2010 om 18:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!