Leading Online Entrepreneur of the Year Awards (LOEY) op stoom

24 juni 2010, 04:04

Op woensdag 1 september 2010 worden in de Taets Art Gallery de eerste jaarlijkse Leading Online Entrepreneur of the Year (LOEY) Awards uitgereikt. Het is, volgens de organisatie ‘dé onafhankelijke prijs voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industry. Tot nu toe zijn er al meer dan zestig aanmeldingen binnen, in twee categorieën. Er is een starterscategorie en een ‘gewone’ categorie. Het initiatief LOEY is door Van den Ende & Deitmers (Hubert Deitmers), Peak Capital (Heleen van Oord, DQ&A) en online tuesday (Gert-Jan Munneke, Traffic4u/online tuesday) in het leven geroepen om online ondernemerschap in Nederland te stimuleren en te belonen.

De winnaar ontvangt de award uit handen van topondernemer en juryvoorzitter Joop van den Ende. Om startend online talent aan te moedigen wordt diezelfde avond ook de LOEY Starters Award uitgereikt. Hubert Deitmers in het persbericht:

“De innovatieve kracht vanuit de online branche is gigantisch; het belang van online entrepreneurs voor de Nederlandse economie is evident. De voorlopers binnen deze branche verdienen dan ook meer aandacht en zichtbaarheid. Door succesvolle online ondernemers en hun werk via de LOEY Awards te promoten en te stimuleren, willen wij bijdragen aan een verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden in Nederland.”

Meedingen naar de LOEY Awards 2010

De LOEY Awards kennen twee categorieën. De LOEY Award is bedoeld voor een toonaangevende online ondernemer, die door zijn specifieke aanpak een inspirerend voorbeeld vormt en daarmee het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie onderstreept. Kandidaten dienen minimaal vijf jaar als ondernemer actief te zijn en in enig boekjaar minimaal 2,5 miljoen euro omzet of 250.000 euro winst te hebben gemaakt.

De LOEY Starters Award is een aanmoedigingsprijs voor jonge entrepreneurs in de online industry en staat open voor iedereen die minimaal een jaar en maximaal vier jaar aan het ondernemen is en het laatste boekjaar minimaal 50.000 euro heeft omgezet. Zelf meedingen naar een van de awards of iemand opgeven kan tot donderdag 15 juli 2010 via www.loeyawards.nl.

Jury

In de jury hebben plaatsgenomen: Annemarie van Gaal, Jan Kees de Jager, Bernhard van Oranje en Daniel Ropers. Voorzitter is Joop van den Ende.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!