Vacature: SEO specialist bij NUON

19 oktober 2010, 04:29

{NUON}Ben jij het commerciële en analytische talent dat wij zoeken voor onze website? Vind jij het een uitdaging om de website www.nuon.nl commerciëler te maken? Zie jij kansen en weet je die te benutten? Wij zijn op zoek naar een: SEO specialist

Waar ga je werken?

Nuon is een energieonderneming die met 6.000 medewerkers ongeveer drie miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Zij zet zich in om een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energievoorziening te bieden. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. De onderneming vormt Business Group Benelux van de Vattenfall Group.

Vind jij het een uitdaging om de website www.nuon.nl commerciëler te maken? Zie jij kansen en weet je die te benutten? Wij zijn op zoek naar een: SEO specialist

De SEO Specialist is een baan binnen het team Contentmanagement. Wij zijn inhoudelijk verantwoordelijk voor de websites van Nuon. Daarnaast zorgen wij voor de informatie ontsluiting richting de agents van het CCC. Contentmanagement werkt voornamelijk in Arnhem, maar is regelmatig te vinden op het hoofdkantoor te Amsterdam. Hier zijn de opdrachtgevers gevestigd.

Contentmanagement is een van de vier onderdelen van de afdeling Internet. De overige afdelingen zijn Projectmatigwerk, Optimalisatie, Operatie. Afdeling Internet hoort bij de keten Business Improvement & Support van het CCC.

Wat houdt de functie in?

 • Zorgen voor meer natuurlijk bezoek uit externe zoekmachines naar o.a. Nuon.nl.
 • Verhogen van kwalitatief bezoek uit zoekmachines.
 • Nauw samenwerken met contentspecialisten, webanalisten en online marketing.
 • Pro-actief adviseren over SEO bij nieuwe webprojecten.
 • Met onze SEA specialist informatie uitwisselen over SEA en SEO.

Je bent op de hoogte van alle ins en outs op SEO gebied, maar bent ook op de hoogte van SEA ontwikkelingen. Je weet hoe je kwaliteit en kwantiteit rapporteert. Samen met onze webanalisten kun je deze info verwerken in een SEO dashboard.

Je bent daarnaast een doorzetter. Je weet mensen met tact te overtuigen. Dit heb je nodig om jouw voorgestelde verbeteringen daadwerkelijk geïmplementeerd te krijgen. Een goede samenwerking met je collega’s en opdrachtgevers is een must.

 

Wat vragen we van jou?

 • Je bent commercieel gedreven, leergierig en een doorzetter met analytisch vermogen. Je weet met speels gemak jouw (vernieuwende) ideeën over de bühne te brengen.
 • Je beweegt jezelf soepel in onze organisatie en communiceert op alle niveaus.
 • Je werkt planmatig, behoudt het overzicht en je kan jouw activiteiten goed coördineren en plannen; ook als de werkdruk stijgt.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met zoekmachine optimalisatie.
 • Je hebt ervaring met verschillende contentmanagement systemen.
 • Je hebt ruime kennis van webanalyse opgedaan door te werken met bijvoorbeeld Google Analytics of een ander webstatistiekenpakket.
 • Je bent op de hoogte van de meest recente online marketing ontwikkelingen.
 • Je hebt minimaal kennis van (X)HTML, javascript is een pré.
 • We werken zowel in Arnhem als Amsterdam, we hebben daarom voorkeur voor een kandidaat die in midden Nederland woont.

Wat bieden wij jou?

Als SEO Specialist bieden we je een prima aanvangssalaris met uitzicht op groei. Bij een fulltime dienstverband heb je recht op 25 vakantiedagen en bouw je 13 ADV-dagen op. Daarnaast biedt Nuon uitgebreide ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden en krijg je korting op bijvoorbeeld energieproducten, verzekeringen en sport faciliteiten.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Joyce Duikers van de afdeling Werving & Selectie op telefoonnummer: 06 29 22 05 27 of via mail adres {encode=”joyce.duikers@nuon.com” title=”joyce.duikers@nuon.com”} of solliciteer direct.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!