Kortingscode.nl gelanceerd: Interview Jochem Vroom

15 april 2010, 10:45

Ze betaalden 45000 euro voor de domeinnaam, en nu is de vernieuwde Kortingscode.nl website sinds een paar uur in de lucht. De website is, zo meldt het persbericht, vernieuwend omdat consumenten ook op merken en productsoorten kunnen zoeken. “Hiermee wordt een weg ingeslagen richting de vergelijkingssites die op hun beurt ook proberen om consumenten beter inzicht te geven in kortingen maar daar tot dusver nog niet goed in slagen.” Hieronder een interview met de co-founder van Kortingscode.nl, Jochem Vroom. Over de doelstellingen, over social commerce en over het opeten van concurrenten in Duitsland.

Nog een site voor kortingscode. Er is al Korting.nl, Mijnkortingscode.nl, Kortingscodes.nl, actiecode.nl (ook van Imbull). Waarin zijn jullie onderscheidend?

Jochem Vroom: “Met deze website willen we ons meer gaan richten op mannen, en met andere websites meer op vrouwen. Dat is dus mode vs elektronica. In kortingscodes zijn we al de grootste in Nederland, by far. In Nederland is het een versteviging van de positie met deze nieuwe website. Als mensen op zoek zijn naar codes, komen ze uiteindelijk wel bij ons terecht door de vele labels. Omdat we nu zoveel bereik hebben, krijgen we meer kortingen los bij klanten. We hebben nu 10.000 bezoekers per dag op de website.

Wat is het businessemodel

“Het leeft van affiliate marketing. We krijgen een kleine commissie als we een verkoop genereren voor een partij die op onze website staat. Die commissies lopen uiteen van 3 procent fee tot een euro voor een inschrijving voor een nieuwsbrief. Alles dus op basis van no cure no pay.

En die banners op de frontpage?

“Bol.com heeft een partner programma, daar zijn wij lid van. We krijgen niet betaald voor de views van de banners, alleen voor de verkop. Alle banners zijn onderdeel van de partnerprogramma’s, die zijn ondersteunend voor het affiliate programma. Klanten waar we mee samenwerken bieden we de banners gratis aan.”

Wat zijn je verwachtingen en je doelstellingen voor 2010?

“We willen onze positie behouden, in het buitenland willen we groeien. We gaan in Frankijk, Amerika en België starten, ik denk binnen een maand. In Duitsland zijn we al gestart, daar gaat het voorspoedig, we zijn daar onze concurrenten al een beetje aan het opeten. In Amerika hebben we een partner die het met ons oppakt, dat is een bekende affiliate.”

Je klinkt bijzonder overtuigd van jezelf….

“We zijn met een opmars bezig. In Nederland hebben we dat snel gedaan, we zijn pas twee jaar bezig. De bezoekersaantallen nemen toe.”

Hoe zorg je ervoor dat je geen kortingen mist?

“Ligt aan het aantal manuren dat je erin stopt. We hebben nu zes man op kantoor, hier in Amsterdam. Met drie tot vier man zijn we full time bezig met het plaatsen en zoeken naar kortingen. 100 procent haal je nooit, we proberen natuurlijk zover mogelijk te komen.”

En social commerce, hoever ben je daarmee?

“Op Facebook hebben we 8000 fans, op Twitter 4000 en op Hyves 15000. Ik schat in dat je praat over 10 tot 20 procent traffic-aandeel. We plaatsen iedere dag op Facebook de beste actie, denk aan een gratis verzending voor Bol.com, of 10 procent korting op een fashionmerk. Denk aan 5 procent korting op een Dell computer. En pretparken doen het ook goed.”

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

14 Reacties

  mgvandenbroek

  Het gaat om deze twee social accounts, trouwens:

  http://www.facebook.com/actiecode

  http://www.twitter.com/bespaar


  15 april 2010 om 11:25
  De kortingskoning

  Wow, wel 5 tot 10% korting. Indrukwekkend zeg!


  15 april 2010 om 17:52
  cheapsheep

  ik zeg vente-privee.com, dan hebben we het tenminste over kortingen


  15 april 2010 om 17:56
  Christiaan Solcer

  De heren van Imbull hebben het weer voor elkaar gekregen om een kwalitatief hoogstaande kortingssite te lanceren. Gefeliciteerd met de launch!


  16 april 2010 om 06:13
  Jean-Paul

  @Jochem , heb nog een label voor je, twitter.com/beparen, maar ik zie nu pas de waarde er van in 😉


  16 april 2010 om 06:50
  Jochem

  Thanks Christiaan, we zijn gelukkig nu wel weer even klaar met nieuwe kortingssites in NL !

  @ Jean-Paul, met 5000 NL volgers heb ik zeker interesse ! 😉


  16 april 2010 om 09:52
  ?

  Mooie website ook.


  16 april 2010 om 22:41
  Nico

  Ik vraag me af waarom ik hier op wil staan als adverteerder; totaal geen toegevoegde waarde.

  Als adverteerder merk ik het afbreken van aankoop als we het woord kortingscode opnemen, later komt bezoeker terug en koopt alsnog met kortingscode.

  Cookie overschreven door “publishers” als in het artikel, terwijl publishers die inspanning leveren met toegevoegde waarde hun cookie wordt overschreven (en dus geen vergoeding ontvangen). Vandaar onze eigen campagnes; uitsluiten kortingscodes. Hoop dat velen met mij dit voorbeeld volgen.


  16 april 2010 om 23:39
  Alexander Willemsen

  Proficiat heren, de website ziet er (weer) top uit!

  @Nico: in mijn ogen zijn de jongens van Imbull erin geslaagd om een hype te laten ontstaan rond hun sites. De trouwe bezoekers van o.a. kortingscode.net & actiecode.nl gaan BEWUST op zoek naar producten met kortingen en zullen eerder kiezen voor de webshop die deze korting aanbiedt, dan de webshop zonder kortingscode. Kijk eens even naar het aantal exclusieve kortingscodes dat ze hebben. Dit is niet zomaar gebeurd, Imbull is simpelweg een belangrijke business partner geworden van vele winkels.

  De trend is veranderd wat betreft kortingscodes, en als jij als adverteerder hier niet in mee gaat, verlies je sales en op lange termijn ongetwijfeld marktaandeel.

  @Imbull: tijd om de BE markt te gaan veroveren ;-)!


  19 april 2010 om 17:38
  RJ

  Site ziet er top uit, maar toch denk ik dat de kortingscode discussie iets breder getrokken kan worden.

  Uiteindelijk is het de adverteerder die kan meten in hoeverre een kortingscode(site) een toegevoegde waarde heeft voor zijn eigen business. Bijvoorbeeld: verlaat bezoeker x zijn winkelmandje en komt hij na 3 minuten terug via een kortingscode site ? Ik vermoed dat veel, vooral kleinere adverteerders dit waarschijnlijk nog niet goed (genoeg) doormeten om op daarna op basis van de eigen metrics beslissingen te kunnen nemen t.a.v. de inzet van kortingscodes ?

  Voor zover ik weet hebben recentelijk enkele grote A-merk adverteerders zoals Landal Greenparks, Sundio groep (Sunweb etc), Fonq, Pharos reizen van de Anwb en deze week bijvoorbeeld DressforLess en Belvilla hun policy tav kortingscode websites aangescherpt.

  De kortingscodehype in Nederland is nog jong, e.e.a. zal zich nog wel uitkristaliseren.


  24 april 2010 om 06:58
  Laurens

  Interessant artikel en site ziet er goed uit. Misschien toch maar eens iets doen met Vakantiebon.nl ?


  29 april 2010 om 06:17
  soundcloud downloader

  http://www.marketingfacts.nl is high quality website, keep posting

  soundcloud to mp3


  11 september 2013 om 16:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!