Web start-ups, Pecha Kucha-pitches en de première van een nieuwe Spike Jonze-film in Bas Blikt

24 januari 2010, 10:09

Start-ups, pitches, pecha kucha’s: het zijn termen, die je vaak terugziet op Idealize. Zo stonden er de afgelopen twee weken met name web start-ups bij ons centraal. Verder: Pecha Kucha-pitches van een architecte, kunstenaar en een reclamefirma, en de oproep om een originele Nederlandse première te bedenken voor een nieuwe film van Spike Jonze. We maakten onder meer melding van drie nieuwe sites van Nederlandse origine. Ten eerste Chitter.tv: een ‘mashup’ van Twitter met streaming tv-kanalen, waardoor je tegelijkertijd naar bijvoorbeeld programma’s van MTV kunt kijken en erover kunt twitteren, op dezelfde pagina. Makayama CEO-Vincent Verweij: “Het is meer als een leuk experiment opgezet en we zien wel waar het naar toe gaat. Er is al interesse getoond door een omroep, die op hun eigen website ook zo’n Twitter backchannel wil, misschien zit daar wel de business, we zien het wel.”

Op Victormundi.com kun je over enkele dagen tools voor hun bedrijfsvoering vinden, zoals facturering, belastingaangifte, werk uitwisselen en automatisch uren bijhouden. Handig voor zzp’ers. Oprichter Jeroen Sakkers: “Ons product is volledig gebaseerd op het freemium model, zoals bekend van onder andere de succesvolle internetbedrijven Skype, LinkedIn en Flickr. Het betekent dat wij een gedeelte van ons product gratis weggeven, en dat een gedeelte alleen beschikbaar is voor betalende leden.

Joost de Valk ontwikkelde met Quix een bookmarklet waarmee je je handelingen op het web kunt versnellen: open en beheer al je bookmarks en bookmarklets, afkomstig van verschillende browsers, vanaf een centrale plek. “Ik gebruik voor mijn werk, als SEO developer bij OrangeValley, heel veel bookmarklets en dan ben je snel het overzicht kwijt. Een tool waarmee ik die bookmarklets ook via commando’s kon oproepen leek me daarom erg handig.”

Natuurlijk kun je sceptisch zijn over de toekomst van deze sites en applicaties, maar misschien heb je dan wel vertrouwen in de volgende lijst: de 25 meest veelbelovende web-start-ups volgens Robert Scobleizer, voormalig start-up portretteerder van het Amerikaanse magazine Fast Company.

Wat was er bij ons niet gerelateerd aan het web de afgelopen weken? Bijvoorbeeld de Pecha Kucha-pitches van afgelopen woensdag in het MediaMatic-gebouw in Amsterdam. Afgezien van webdesign-bedrijf Lava en crowdsourcing collectief Times Square to Art Square, kwamen onder meer advertising firma Mister Wilson, conceptueel kunstenaar Royal Steez en architecte Gabriela Kopá?iková op het podium. Thinkstyler Blauw deed verslag.

Heel mooi aan zo’n avond is dat je professionals uit alle hoeken van de creatieve sector in het publiek en op het podium ziet staan. Van zulke mensen zou ik graag willen weten hoe zij de Nederlandse première van een nieuwe film van Spike Jonze, ‘I’m here’, zouden vormgeven. Dat is namelijk de opdracht van een wedstrijd waar we de aankomende week op onze site nog veel naar zullen verwijzen. Beloning: jouw premièreplan wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Sebastiaan van Essen
Content Marketing Manager bij -

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!