TEDtalk Tuesdays: Ademloos luisteren

26 januari 2010, 09:29

In eerdere afleveringen van TEDtalk Tuesdays hier op Marketingfacts, heb ik het over de emotionele waarde van reclame gehad, over het opwekken van creativiteit en over de toekomst van techniek. Vandaag aandacht voor een talk van Illusionist David Blaine die op TEDmed spreekt over dingen die dokters voor onmogelijk houden.

De moeite waard omdat …

David Blaine is een fascinerende vent. Pas toen hij zijn verhaal vertelde over “opgesloten zitten in een glazen kist in London” wist ik weer wie hij was. Het feit dat hij dingen doet die dokters voor onmogelijk houden, betekenen dat hij óf een heel goede goochelaar is, óf dat dokters het niet altijd bij het rechte eind hebben.

{title}

Jim’s persoonlijke noot

Deze talk is opgenomen tijdens TEDmed. Dat is geen officieel TED-congres, maar een van de nevenactiviteiten van Richard Wurman. Wurman heeft destijds TED bedacht en groot gemaakt, voordat hij het aan Chris Anderson overdeed. Naast deze TEDmed-congressen organiseert hij ook het EG-congres. Overigens heeft TED deze maand aangekondigd dat ze intensiever zullen samenwerken met TEDmed. En dat is ook precies de reden dat ik deze talk heb gekozen.

Meer lezen en kijken

Als je deze talk aansprekend vindt, raad ik je ook aan om te kijken naar Dean Ornish over nieuw diëten en Keith Barry over hersen magie.

—-

Jim Stolze is organisator van TEDxAmsterdam, een officieel TEDx-event in licentie van TED dat jaarlijks plaatsvindt in Amsterdam.

Jim Stolze is een pionier en consultant op het gebied van digitale transformatie. Hij werd vooral bekend als de drijvende kracht achter de TEDx-conferenties in Europa en het Midden Oosten. Bij RTLZ is hij wekelijks te zien als innovatie-deskundige in het televisieprogramma Toekomstmakers. Sinds 2017 staat Jim Stolze aan het hoofd van Aigency, een platform voor artificial intelligence. Met een jong team op het Amsterdam Science Park opereert Aigency als een 'broker' tussen vragen van multinationals (data) en studenten / startups (algoritmes).

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!