Sanoma Digital koopt vergelijkingssite Energieprijzen.nl

15 januari 2010, 10:55

Sanoma Digital tekent vandaag de overeenkomst voor de overname van de onafhankelijke vergelijkingssite Energieprijzen.nl, de site wordt overgekocht van adviesbureau Ecofys. Energieprijzen.nl is een consumentenwebsite, waar gas- en elektriciteitaanbieders op prijs en duurzaamheid vergeleken kunnen worden. De onafhankelijke site zet de producten, prijzen en contractvoorwaarden van alle energieleveranciers naast elkaar en faciliteert eventueel de overstap naar een andere aanbieder.

De overname van Energieprijzen.nl past, zo meldt het persbericht van zojuist, in de strategie van Sanoma om consumenten te helpen bij het kiezen en vergelijken van producten en diensten. De markt van elektriciteit en gasleveranciers is enorm in beweging en de besparingen kunnen voor een consument fors oplopen. De energiemarkt is dan ook een interessante markt voor Sanoma om haar vergelijkingsproducten naar uit te breiden. Joris van Heukelom, tegenwoordig Director Publishing bij Sanoma Digital:

“Consumenten zien in sommige domeinen door de bomen het bos niet meer. De energiemarkt is zo’n domein. Veel gezinnen in Nederland kunnen op energie een flink bedrag per jaar besparen als ze zich goed oriënteren. Het internet, en Energieprijzen.nl in het bijzonder, is de ideale tool om alle mogelijkheden op een rij te zetten. Daarom zijn we blij dat we Energieprijzen.nl, naast onze succesvolle vergelijkingssite Kieskeurig.nl, aan ons portfolio kunnen toevoegen.”

De werknemers van Ecofys die werken aan Energieprijzen.nl gaan nu over naar Sanoma Digital en zullen onderdeel worden van het cluster Performance Based.

Joris van Heukelom tekent, bij de notaris. Foto via Twitter Stefan (@aksie) Verkerk (Mobypicture)

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Matthijs Lok

  Mooie aankoop. Ik ben wel erg benieuwd wat ze er voor hebben betaald. Zal niet een gering bedrag zijn. In dat geval ook een mooie verkoop.


  15 januari 2010 om 12:17
  woody

  nieuw Nederlands woord ‘overkopen’ ???????


  18 januari 2010 om 08:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!