Vacature: Productmanager bij VWE

17 december 2009, 08:05

{title}Wie: HBO’er met circa 1 tot 3 jaar werkervaring in projectmanagement.

Wat: Daadkrachtige productmanager met commerciële drive.

Waarom: Een uitdagende en afwisselende functie binnen een groeiend bedrijf.

Waar: Heerhugowaard

Wanneer: Solliciteer vóór 24 december 2009

Wie zijn wij?

Wij zijn VWE, bureau voor voertuigdocumentatie en –informatie: een onafhankelijke, dienstverlenende ICT-organisatie voor de mobiliteitsbranche. Wij leveren particulieren en bedrijven kentekengerelateerde producten en diensten. We zijn RDW-informatie- en communicatieprovider, douane-expediteur, assurantietussenpersoon en douanesoftwareleverancier. Hierdoor kunnen wij een compleet pakket aan producten en diensten leveren aan ruim 7000 klanten. Zie voor meer informatie over ons ook www.vwe.nl.

Productmanager, een spilfunctie binnen VWE

Voor onze business unit verzekeringen zijn wij op zoek naar een productmanager. De productmanager is verantwoordelijk voor het beheer en de verdere ontwikkeling van één of meer producten of diensten van de business unit verzekeringen. Je hebt als doel het verwerven van opdrachten en het begeleiden van zowel bestaande als nieuwe klanten. Voor de producten in de portfolio zoek je naar een goede balans tussen kosten en opbrengsten zonder de kwaliteit van het product uit het oog te verliezen.

Als productmanager ben je de spin in het web. Je coördineert de inbreng van je business unit, de ICT afdelingen en marketing en communicatie m.b.t. de producten in je portfolio. Je hebt een nauwe samenwerking met collega productmanagers bij de andere business units bij uitvoering van je projecten. Hierdoor heb je te maken met vele kennisgebieden. Je doet markonderzoek, bepaalt samen met de accountmanager de USP’s van het product en stuurt de (verdere) ontwikkeling van je producten en diensten aan. Daarnaast geef je trainingen en instructies aan collega’s.

Daadkrachtige productmanager

Jij gaat er écht voor; je staat voor je ideeën en producten, kunt deze verdedigen en beschikt over een flinke portie overtuigingskracht. Je hebt een echte commerciële drive en analyseert de markt met als doel nieuwe kansen te creëren. Hiervoor maak je marktanalyses en rapportages, waardoor je de producten en diensten goed op de wensen van de klant weet af te stemmen. Verder heb je:

  • Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur commerciële richting;
  • Circa 1 tot 3 jaar relevante werkervaring in soort gelijke functie;
  • Circa 1 tot 3 jaar ervaring met projectmanagement;
  • Sterk ontwikkeld taalgevoel en beïnvloedingsvaardigheden;
  • Een gestructureerde, zelfstandige werkhouding;
  • Proactieve mentaliteit;
  • Organisatie- en planningstalent.

Goed verdienen

We bieden een variabele eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen, een reiskostenvergoeding tot 50 kilometer, een goede pensioenregeling, een abonnement op een sportschool in Heerhugowaard en abonnementen op relevante vakbladen. Naast prima secondaire arbeidsvoorwaarden, bieden we een salaris tussen € 2175,00 en € 2900,00 bruto per maand.

Altijd in beweging: van cursus tot Post HBO-opleiding

Wij beseffen dat verzekeringen en productmanagement vakgebieden zijn die voortdurend volop in beweging zijn. Daarom zijn we op zoek naar een productmanager die de ambitie heeft om alleen nog maar beter te worden in het vak. We bieden je dan ook veel mogelijkheden om opleidingen te volgen. Denk aan cursussen en masterclasses, maar ook aan een Post HBO-opleiding.

De afdeling waar je gaat werken

Als productmanager werk je binnen de business unit verzekeringen, een afdeling in de groei die momenteel bestaat uit 4 medewerkers. De sfeer? Die is niet alleen goed tijdens de vrijdagmiddagborrel. We hebben letterlijk een open cultuur: de deur van ons kantoor staat altijd open en we delen met z’n allen 1 ruimte. We zijn een divers team met verschillende leeftijden en achtergronden, waardoor werken binnen deze business unit nooit saai is. Nuchter, dat zijn we ook en we zetten er met z’n vieren onze schouders onder.

Solliciteer nu!

Zie jij het zitten om deze functie bij ons vorm te gaan geven? Stuur dan een e-mail met je sollicitatiebrief en CV naar {encode=”sollicitatie-productmanagerverzekering@vwe.nl” title=”sollicitatie-productmanagerverzekering@vwe.nl”}.

De sollicitatieprocedure bestaat uit maximaal twee gesprekken. Het eerste gesprek vindt plaats met de manager verzekeringen en onze personeelsadviseur. Vervolgens heb je een tweede gesprek met de business unit manager verzekeringen en een medewerker van de afdeling.

Eerst meer weten?

Wil je eerst meer inhoudelijke informatie over de functie? Neem dan contact op met Susanne Vermeulen, personeelsadviseur business unit verzekeringen, via telefoonnummer 072-5767032 of via {encode=”personeelszaken@vwe.nl” title=”personeelszaken@vwe.nl”}.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!