Kroes richtte vizier op combinatie Funda-Zuka

18 november 2009, 08:50

{title}Het was 11 november 19.27 uur en de bel ging. Ik pak de doos met snoep en verwacht iets te grote kleine kinderen die nog net de laatste snoepjes bij elkaar proberen te zingen voor huiswaarts te keren. Tot mijn grote schrik staan er een stuk of vier volwassen kerels voor de deur. Ik schrik maar weet mij snel te hervatten. Ik vraag de heren of ze een liedje komen zingen of dat hun bezoek een andere reden heeft. De grootste stapt naar voren, kijkt schichtig over zijn schouders en fluistert:“mijn naam is Jaap en wij zoeken een veilige plek om even te schuilen.” Ik recht mijn rug maak mijzelf wat groter en ga pontificaal in de deur opening staan. “Wat moet dit? Is dit een geintje? Wat is hier gaande?” brom ik. “Nee, mijnheer, dit is geen geintje,” stelt de kleine jolige krullebol die achter Jaap vandaan komt en zich voorstelt als Moviq,“wij moeten echt even schuilen. De grote gemene Zuka komt er aan.”

Ik besluit het gezelschap maar binnen te laten want ik heb inderdaad wel eens gehoord van ene Zuka. Sterker nog, toevallig kreeg ik vorige week een berichtje dat ene Zuka ging samenwerken met Funda…nou dan is de beer natuurlijk los in huizenzoekland. Jaap, Huizenzoeker, ZoekalleHuizen, Moviq, Pararius, Huislijn, etc. etc. zullen direct bij binnenkomst ‘s ochtends de knapste koppen op het gebied van marketing en strategie bij elkaar roepen en de gehele dag met elkaar vergaderen om hier een gepast antwoord op te vinden. Niet alleen kondigt Zuka een samenwerking met Funda aan ook geeft zij te kennen een landelijk dekkend makelaarsnetwerk op te zetten onder de naam Zukamakelaars. Ik denk dat het spel gespeeld is, de knikkers verdeeld, de markt zal er nooit meer hetzelfde uitzien, vanaf nu is het Zuka dat op het gebied van vastgoed de klok gaat slaan in Nederland. Zo geeft Zuka te kennen dat het:” een absolute doorbraak in het gevecht van de woningsites,…Funda heeft de Zuka makelaar per vandaag toegelaten op hun site! Funda die alles uit de kast heeft gehaald in de publiciteit om Zuka.nl van de markt te halen laat nu heel stil ons toe……”

Overname

Onlangs heeft Zuka al bijna Funda overgenomen echter dit is op het nippertje met tussenkomst van Neeltje Smit K. voorkomen want zo’n monopolie op de huizenzoekmarkt kan natuurlijk niet. Nu, lijkt het toch echt een feit dat Nederland niet meer om Zuka heen kan. Dit is een grote verdienste van haar directeur, de altijd even bescheiden Ron van Veldhoven. Eerder wist de heer van Veldhoven een groot aantal Nederlanders te verrijken met Legio Lease producten dus nu de heer van Veldhoven zijn vizier op het huizenzoeken en de makelaardij gericht heeft zal hij nu het gat dat met het vertrek van de gulle hand van Leen gevallen is waarschijnlijk voor altijd gevuld worden. Vooral nu hij samen, naar eigen zeggen, met Funda de online huizenmarkt en en passant ook nog de makelaardij in Nederland gaat regeren.

Navraag

Navraag bij Funda leert mij dat het geheel toch iets anders in elkaar zit. Er is een LMV makelaar die zich aangesloten heeft bij de Zukamakelaars franchise. Nu heeft een LMV lid recht zijn huizen te publiceren op Funda. Zo simpel ligt het. Eigenlijk is het een beetje triest, zou Ron eigenlijk wel geloven in zijn eigen site zuka.nl, nu hij met zoveel bombarie slechts een beperkte doorplaatsing van het aanbod van een makelaarskantoor naar de kelders van Funda heeft weten te realiseren? Twijfelachtig.

Slip of the keyboard

Ik heb de vier heren verteld dat Ron het allemaal niet zo bedoelt en dat Ron soms wat hoog van de toren blaast. Ook de tussenkomst van Neelie Smit Kroes was natuurlijk maar een slip of the keyboard. Na nog een kopje warme chocolademelk, met slagroom, zijn Jaap en zijn mannen weer met een gerust hart huiswaarts gekeerd. Gelukkig was het uiteindelijk een storm in een glas bubbels, om in Ron’s termen te spreken….stay tuned.

Afbeelding via: tvblik.nl

Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg mevia @nieuwbouw20 of @fundament

Categorie
Tags

2 Reacties

  Jacinto Perez

  Goed zeg. Briljant. Echt. Tranen in mijn ogen. Zelden zo gelachen. Heeft iemand die Boris al een baan aangeboden?


  19 november 2009 om 15:14
  mgvandenbroek

  @Jacinto: Fundament All Media. Maar hij wilde niet.


  19 november 2009 om 15:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!