Vacature: Communicatieadviseur bij VWE (38 uur)

18 november 2009, 06:13

{title}Wie: HBO’er met circa 2 tot 5 jaar werkervaring als communicatieadviseur en ervaring in woordvoering.

Wat: Daadkrachtige communicatieadviseur met commerciële drive.

Waarom: Een uitdagende en afwisselende functie binnen een groeiend bedrijf.

Waar: VWE te Heerhugowaard

Wanneer: Solliciteer vóór 24 november 2009

Wie zijn wij?

Wij zijn VWE, bureau voor voertuigdocumentatie en –informatie: een onafhankelijke, dienstverlenende ICT-organisatie voor de mobiliteitsbranche. Wij leveren particulieren en bedrijven kentekengerelateerde producten en diensten. We zijn RDW-informatie- en communicatieprovider, douane-expediteur, assurantietussenpersoon en douanesoftwareleverancier. Hierdoor kunnen wij een compleet pakket aan producten en diensten leveren aan ruim 7000 klanten. Zie voor meer informatie over ons ook www.vwe.nl.

Dé communicatiespecialist van VWE

Het aanspreken en bereiken van onze doelgroepen is één van de belangrijkste speerpunten van de afdeling marketing & communicatie. Als communicatieadviseur bij VWE in Heerhugowaard ben je verantwoordelijk voor het communicatiebeleid, -planning en –regie voor de externe én interne communicatie.

Als communicatieadviseur breng je advies uit hoe VWE het best de verschillende doelgroepen kan bereiken en aanspreken. Je bent in staat de behoefte op het gebied van communicatie in kaart te brengen. Hiervoor ben je sparringpartner voor diverse afdelingen binnen VWE en vertaal je dit vervolgens in opdrachten die je coördineert naar de afdeling marketing & communicatie of naar externe partijen. De taken op een rijtje?

  • Externe communicatie;
  • PR;
  • Marketingcommunicatie;
  • Interne communicatie.

Maar er staan nog meer uitdagingen op je te wachten. Je bent namelijk tevens persvoorlichter / woordvoerder. Je organiseert de contacten met de pers en staat deze te woord. Het is dus van belang dat je goed op de hoogte bent van alles wat er speelt binnen VWE.

Kortom: Je weet de boodschap van VWE juist te verwoorden en te vertalen naar de ‘buitenwereld’.

Daadkrachtige communicatieadviseur

Jij gaat er écht voor; je staat voor je ideeën, kunt deze verdedigen en beschikt over een flinke portie overtuigingskracht. Je hebt een echte commerciële drive en bent vakidioot, waardoor je de beste oplossingen vindt voor onze communicatievraagstukken. Verder heb je:

  • Een afgeronde HBO opleiding op het gebied van communicatie;
  • Circa 2 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie, met name op het gebied van nieuwe media, communicatietechnieken en woordvoering;
  • Een sterk ontwikkeld taalgevoel;
  • Advies- en beïnvloedingsvaardigheden;
  • Inlevingsvermogen;
  • Organisatie- en planningstalent.

Goed verdienen

Naast een variabele eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen, een reiskostenvergoeding tot 50 kilometer, een goede pensioenregeling, een abonnement op een sportschool in Heerhugowaard en abonnementen op relevante vakbladen, bieden we je ook nog eens een uitstekend, marktconform salaris. Heb je eenmaal je draai gevonden in je functie, dan is één dag in de week thuiswerken mogelijk.

Altijd in beweging: van cursus tot Post-HBO opleiding

Wij beseffen dat marketing & communicatie een vakgebied is dat voortdurend volop in beweging is. Daarom zijn we op zoek naar een communicatieadviseur die de ambitie heeft om alleen nog maar beter te worden in het vak. We bieden je dan ook veel mogelijkheden om opleidingen te volgen. Denk aan cursussen en masterclasses, maar ook aan een Post HBO opleiding.

De afdeling waar je gaat werken

Als communicatieadviseur werk je op de afdeling marketing & communicatie die bestaat uit 8 medewerkers met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. De sfeer? Die is niet alleen goed tijdens de vrijdagmiddagborrel. We hebben letterlijk een open cultuur: de open ruimte op ons kantoor zorgt ervoor dat je al je collega’s kunt zien. Ook staat de deur van je manager altijd voor je open. Nuchter, dat zijn we ook en we zetten er met z’n allen onze schouders onder.

Solliciteer nu!

Zie jij het zitten om deze functie bij ons vorm te gaan geven? Stuur dan een e-mail met je sollicitatiebrief en CV naar {encode=”communicatieadviseur@vwe.nl” title=”communicatieadviseur@vwe.nl”}.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Het eerste gesprek vindt plaats met de manager marketing & communicatie en onze personeelsadviseur. Vervolgens heb je een tweede gesprek met de manager marketing & communicatie en een medewerker van de afdeling, met aansluitend een korte kennismaking met de afdeling.

Eerst meer weten?

Wil je eerst meer inhoudelijke informatie over de functie? Neem dan contact op met Ger Vermeer, manager marketing & communicatie, via telefoonnummer 072-566 02 51 of via {encode=”ger.vermeer@vwe.nl” title=”ger.vermeer@vwe.nl”}.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!