ReclameReview: Bavaria

ReclameReview: Bavaria

De waterdruppel in deze commercial heeft 20.000 jaar gewacht om uiteindelijk in een glas Bavaria terecht te komen.

Credits:
Bureau: Selmore
Regie: Matthijs van Heijningen
Productie: Bonkers
Postproductie: EightVFX
Muziek: Massive Music

De doelstelling:
Imagocampagne Bavaria.

De uitwerking:
We zien een waterdruppel (natuurzuiver mineraalwater) die duizenden jaren heeft gewacht en talloze ontberingen heeft doorstaan om uiteindelijk in een glas Bavaria terecht te komen. Of toch niet?

Het oordeel:
Allereerst: wat is deze commercial geweldig mooi gefilmd! Prachtige muziek ook en mooie animatie. De grap op het eind blijft waarschijnlijk niet lang leuk, maar de eerste keer is hij erg grappig. Door de lengte van de commercial zal hij vaak vertoond moeten worden om in het hoofd van de kijker de naam Bavaria er aan te koppelen. Het feit dat Bavaria natuurzuiver mineraalwater gebruikt, doet denken aan de campagne van Hertog Jan met hun al even pure ingrediënten. De insteek van deze commercial is uiteraard heel anders, met de typische down-to-earth mentaliteit van Bavaria als afsluiter. Niet zo hoogdravend en romantisch doen, gewoon bier drinken. Dat lijkt de boodschap te zijn van Bavaria.

Zijn jullie trouwens al gewend aan de pay-off ‘Zo.’? Ik denk nog steeds ‘Nu eerst een Bavaria.’ als ik hem hoor. Of is dat juist de kracht van de pay-off, net zoals Nike die alleen de ‘swoosh’ nodig heeft, terwijl je er zelf al de naam Nike bij denkt?


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.