Game Vrijverzekerd.nl: Oneindig racen met je iPhone

2 november 2009, 06:56

Oneindig racen op via Bluetooth aan elkaar gekoppelde iPhones. Een auto die van de ene op de andere iPhone ‘overspringt’. Het concept bestaat al langer en heet Endless Racing game. Vrijverzekerd.nl maakte er een variant op. Idee is om het publiek te laten weten, dat Vrijverzekerd.nl de totale aanschafwaarde van een auto vergoedt bij total loss.

Uitleg op de site

“In de Endless Racing Game kun je een oneindig racecircuit bouwen samen met je vriend door twee iPhones te verbinden via Bluetooth. Dit is één van de eerste multiplayer games voor iPhone, waar de game actie zich verplaatst van de ene naar de andere iPhone. Zodat je oneindig kan spelen (of zolang je wilt).”

Total loss

Vrijverzekerd ontwikkelde het spel om aan de wereld te melden dat de verzekeraar de aankoopwaarde van je auto vergoed bij total-loss (in die propositie zijn ze overigens zeker niet uniek, FBTO doet dat dacht ik al langer).

Credits

Het spel en de video zijn gemaakt door Novocortex i.s.m. Red Graphic en ScienceSoft, de muziek is van DrumEcstasy. Download het spel hier in de appstore. Hier op de site van Vrijverzekerd.nl meer uitleg over de game.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Speaker

  Heel leuk idee! ga het gelijk proberen!


  2 november 2009 om 08:28
  Chris

  Ik hoop dat ze Rockstar (DMA Design) wel netjes hebben betaald voor de gebruikte Grand Theft Auto (1) graphics. Die trouwens weer gejat zijn van Spyhunter (Commodore 64 etc.).


  2 november 2009 om 09:24
  serge.fenenko@novocortex.com

  @ Matthijs (“…het concept bestaat al langer…”)

  Deze game is door ons bedacht en maakt gebruik van de nieuwe peer-to-peer technologie van iPhone OS 3.0, die pas deze zomer werd gelanceerd. Dankzij deze technologie kun je games ontwikkelen die op meerdere iPhones gespeeld kunnen worden. Onze game verschilt van de meeste multiplayer games, omdat we 1 van de belangrijkste conventies van multiplayer games hebben veranderd. Normaal gesproken ga je tegen je vriend voetballen op hetzelfde stadion, of racen op hetzelfde circuit (je gebruikt verschillende devices om in dezelfde gameomgeving te spelen). In de Endless Racing Game wordt de game actie verplaatst van de ene device naar de andere. Dit kun je niet doen op je PSP of Nintendo DS. Wel op iPhone 3G en 3GS.


  3 november 2009 om 18:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!