10 SEO tips voor YouTube

10 SEO tips voor YouTube

{title}YouTube video’s kunnen (uiteraard) zowel hoog eindigen in de zoekresultaten van zoekmachines als in de zoekresultaten van YouTube zelf. Een video alleen, zonder beschrijvingen en tags, is niet goed genoeg om hoog te scoren. Wil je een beetje gevonden worden tussen al die honderden uren film die er dagelijks op de videosite verschijnen, dan kun je je houden aan deze tien tips van iMediaconnection: ‘10 SEO tips for YouTube’.

‘Anybody who does business online should consider taking advantage of the huge opportunities for brand impressions available on YouTube,’ schrijft de auteur van het artikel op iMediaConnection, Drew Hubbard. Je hebt geen traditionele tv-advertising meer nodig als merk om mensen over je merk te laten praten. Maar dan moet je wel een strategie hebben. Hieronder de tien tips:

 1. Gebruik zoveel mogelijk links in profielpagina’s
 2. Gebruik de juiste keywords in de titel van de video, en voeg ook het woord ‘video’ toe
 3. Schrijf voor iedere video een beschrijving voorzien van url’s. Stop de url aan het begin, zodat mensen hem sowieso zien, ook als ze niet doorklikken op de beschrijving.
 4. Probeer een transcript te maken van wat er in de video gezegd wordt (tekst is nu eenmaal interessant voor zoekmachines)
 5. Doe je voordeel met de mogelijkheden die YouTube zelf geeft om meer info te geven over je video
 6. Tag je video’s met keywords
 7. Zwengel de conversatie aan: maak commenten en embedden mogelijk
 8. Watermerk je video’s (sterke tip, niet voor SEO, wel voor je branding)
 9. Let op je thumbnail en beïnvloed deze waar mogelijk (YouTube pakt een thumb op een kwart, de helft en op driekwart van de video).
 10. Gebruik YouTube Insights!

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • '4.Probeer een transcript te maken van wat er in de video gezegd wordt (tekst is nu eenmaal interessant voor zoekmachines)'

  Google indexeert toch ook gewoon geluid?

  geplaatst op
 • Ook een vraagje over 4, geeft youtube de mogelijkheid om een script of voiceover tekst toe te voegen, of zou je dat dan gewoon bij omschrijving in moeten voeren?

  geplaatst op
 • Het werkt echt.

  geplaatst op
 • insight = de juiste spelling

  geplaatst op
 • @Jason: Gelijk! #edit

  geplaatst op
 • Grappig vertaald artikel. Ook nog een leuke tip: http://www.karelgeenen.nl/06/youtube-marketing-profiteer-van-toppers/ dus doe wat keyword research ;-)

  geplaatst op
 • Hebben jullie mijn artikel over video marketing strategy al gelezen op ReelSEO?

  geplaatst op
 • ik ben net begonnen met muziek maken en hoop dat mensen me kunnen stuenen zodat ik door kan gaan

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.