Meer sprekers TEDx Amsterdam

20 oktober 2009, 08:06

{title}De organisatie van TEDxAmsterdam heeft wederom drie grote namen weten vast te leggen. Op de conferentie zullen, naast de eerder toegezegde Kevin Kelly, ook fotograaf en schrijver Hans Aarsman, zangeres en pianiste Karsu Dönmez en topman Gary Carter van FremantleMedia acte de presence geven. Daarmee staat de voorlopige teller op twaalf sprekers. Waaronder: architect Bjarke Ingels, Prinses Mabel van Oranje, hoogleraar duurzame technologie Wubbo Ockels, Staatssecretaris Frans Timmermans, ecoloog Marcel Dicke, ontwerpster Christine Meindertsma, bijzonder hoogleraar evolutionaire ecologie Louise Vet en zakenman Jacob Gelt Dekker. TEDxAmsterdam vindt over precies een maand op 20 november plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Onder het motto ‘Breakthrough’ brengt de conferentie de grootste denkers en meest inspirerende ideeën bijeen op het gebied van technologie, entertainment, design, kunst, wetenschap en business. Bestuurslid en program director Monique van Dusseldorp: “De conferentie staat zo goed als; de meeste sprekers zijn bekend. Toch verwachten we nog enkele opvallende sprekers te kunnen opnemen in het programma. Sommige bijzondere verhalen moeten worden verteld.”

Over Hans Aarsman

Hans Aarsman, voormalig fotojournalist voor Dagblad Trouw, publiceerde in 1989 het boek ‘‘Hollandse Taferelen’‘, met landschappen gefotografeerd vanaf het dak van zijn camper waarmee hij een jaar door Nederland trok. Daarna maakte hij in 1993 het fotoboek ‘‘Aarsmans Amsterdam’’ en ‘‘Een engeltje dat over mijn tong piest’’ (1995). In 2003 verscheen zijn autofotografie-boek ‘‘Vrrooom! Vrrooomm!’‘. Naast zijn fotowerk publiceerde Aarsman dan ook romans en toneelstukken. Zijn eerste roman was ‘‘Twee hoofden, een kussen’’ (1995). Ook is hij columnist voor o.a. de Volkskrant en NRC Handelsblad (tot 1999). Aarsman kreeg in 1993 de Maria Austria-Prijs.

Over Karsu Dönmez

Karsu Dönmez (1990) is een Amsterdamse pianiste en zangeres van Turkse afkomst, die bekend werd door haar optredens in het restaurant van haar ouders. Ze wordt inmiddels gezien als de grote jazzbelofte. Ondanks haar jonge leeftijd stond ze al twee maal op het podium van Carnegie Hall in New York. In Nederland speelde ze onder andere in het Concertgebouw. Dönmez maakt grote indruk met eigen nummers, easy listening, klassiek en etnische nummers. Ze wordt vaak omschreven als de Nederlandse Norah Jones.

Over Gary Carter

Gary Carter is sinds 2005 Chief Operating Officer of FremantleMedia, een van de grootste entertainmentbedrijven in de wereld. Daarnaast is hij Chief Creative Officer van FMX, de cross-media divisie van het bedrijf. In die laatste rol is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van entertainment-programma’s en -merken voor verschillende platforms als mobiel, breedband, spelcomputers en IPTV. Daarvoor werkte hij als consultant en werkte hij voor Endemol Entertainment International. Op TEDxAmsterdam vertelt hij een persoonlijk verhaal.

Zie ook dit interview met initiatiefnemer Jim Stolze, nog opgenomen in de oude locatie: De Hermitage in Amsterdam:

Over TEDx Amsterdam

De eerste TEDxAmsterdam vindt plaats op 20 november 2009 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam en belooft op meerdere fronten een bijzonder evenement te worden. Niet alleen brengt de organisatie vele topsprekers bijeen, maar ook de gastenlijst voor dit invitation-only evenement bestaat uit 500 opinieleiders. Een speciale commissie moet de ideale samenstelling bepalen van topwetenschappers, sleutelfiguren uit de het bedrijfsleven, kunstenaars en jonge talenten die op andere manieren hun hoofd boven het maaiveld uitsteken.

Over TEDx In de geest van het motto “Ideas Worth Spreading” biedt TED een licentieprogramma dat scholen, bedrijven, bibliotheken of zelfs een groep vrienden in staat stelt om TED te ervaren door zelf lokaal evenementen te ontwikkelen en organiseren. Dit vindt plaats onder de noemer TEDx, waarbij de “x” staat voor “independently organized”. TED ondersteunt deze initiatieven met een gratis handleiding met gedetailleerd advies, het recht om TED Talks te gebruiken, promotie op de TED-website en het TEDx label.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!