SlideshareReview (49): Visualisatie in de dienstensector

SlideshareReview (49): Visualisatie in de dienstensector

Fransesca Valsecchi heeft een fraaie presentatie gemaakt met daarin een paar hulpmiddelen om innovaties en ontwerpen binnen de dienstverlening, waarbij vele actoren een rol spelen, zichtbaar te maken. In elk ontwerp zijn volgens haar in ieder geval nodig:

  • Een moodboard
  • Een poster
  • Een storyboard
  • Een overzicht van de actoren en hun relaties
  • En een stakeholders-analyse

De kracht van de presentatie zit in de volledigheid. Ook iemand die minder ervaren is, kan aan de hand van de presentatie alle elementen van het ontwerp van een nieuwe set diensten goed visualiseren. Met name het gebruik van posters en storyboard geeft aan dat Fransesca zich vooral richt op nieuwe diensten tbv het algemene publiek.

Zeer interessant is de manier waarop de verschillende actoren in een systeemkaart worden zichtbaar gemaakt. Op deze manier wordt snel duidelijke wie welke rol vervult. De stakeholders-analyse maakt het geheel af.

Alle technieken die Fransesca gebruikt bestaan al langer, maar de presentatie geeft een goed overzicht en biedt inspiratie voor het zelf realiseren.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.