Intuit koopt personal finance startup Mint voor 170 miljoen USD cash

16 september 2009, 05:05

{title}“Every single VC told me I would fail because no one would trust a startup with their financial info.” Uiteindelijk schoot niet iedere VC (Venture Capitalist) het verhaal van Aaron Patzer, de oprichter van Mint.com, volledig af. Deze week werd bekend dat de personal finance startup is verkocht aan Intuit.com, dat Mint.com zag als een van zijn grootste concurrenten. Mint.com is een gratis webtool die mensen helpt om hun persoonlijke inkomsten en uitgaven in de gaten te houden.

De manier waarop de overname tot stand is gekomen is een interessante: Intuit probeerde Mint.com eerst eronder te krijgen. Toen dat niet lukte hebben ze bedrijf van nog geen twee jaar oud gekocht (lees: ‘In Buying Mint, Intuit Looks to Revitalize’). Lees ook het verhaal van oprichter Patzer zelf op zijn blog: ‘Why Mint.com + Intuit is a Big Idea’. Heel benieuwd of onze vaderlandse personal finance startup Yunoo ook deze ontwikkeling gaat doormaken…

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Jurgen van der Vlist

  Ik dacht dat de strekking van het verhaal was dat Mint voor een schijntje (170 dollar) was overgenomen toen ik de titel las, maar die 170 USD moet eigenlijk 170 miljoen dollar zijn.


  16 september 2009 om 05:36
  mgvandenbroek

  @Jurgen: Ja, natuurlijk had daar miljoen moeten staan. *edit* 😉


  16 september 2009 om 05:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!