Google opent Internet Stat Center

10 september 2009, 06:45

{title}

Ik vind de zoekresultaten tegenvallen bij een willekeurige opdracht, maar ze zijn wel live: Google opent het Internet Stat Center (via @pvantees en @steverubel). Met het Internet Stat Center wil Google internet statistieken aggregeren in vijf categorieën: consumenten trends, macro economische trends, media consumptie, media landschap en technologie.

De data van de site zijn afkomstig van vele nieuwsbronnen waaronder BusinessWeek, Comscore, eMarketer, HarvardBusiness.org, Hitwise, IAB, Nielsen, PwC en vele anderen. De database is doorzoekbaar, en iedereen kan hier zelf stats toevoegen.

Het zelf toevoegen van de stats ziet er zó uit als in onderstaand plaatje. Ik ben ook wel benieuwd hoe Google gaat checken of de stats ook daadwerkelijk stats zijn. Of mogen we zelf gaan fact-checken. Natuurlijk, statistieken zijn gelogen, maar ik ben toch benieuwd wat Google precies van plan is met deze dienst. Later meer, waarschijnlijk.

{title}

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!