• Mobile
    wordt gesponsord door

Virtueel tikkertje met de HTC Magic in het Vondelpark

Virtueel tikkertje met de HTC Magic in het Vondelpark

{title} In het Amsterdamse Vondelpark speelden gisteren veertig mensen (ja, ik ook) in twee teams (Rood tegen Wit) de citygame ‘Virtueel Tikkertje’. De gelijknamige app werd speciaal voor de HTC Magic met Android ontwikkeld door Vodafone Nederland. De teams werden aangevoerd door de bekende Nederlanders Dennis Storm en eliZe. De app maakt gebruik van de camera van het toestel die speciale afbeeldingen, zogenaamde tags, op de shirts van de spelers herkent. Zodra de tag van een tegenstander in het scherm van de telefoon te zien is, kan die persoon virtueel getikt worden. Om dit zo moeilijk mogelijk te maken, rende iedereen hard rond in het Vondelpark. De spelers uit het team van eliZe verzamelden de meeste virtuele tikken en kregen een HTC Magic telefoon met prepaid beltegoed mee naar huis.

Voor veel deelnemers was het de eerste keer (en voor de helft dus ook voorlopig even de laatste keer, jammer genoeg) dat men een HTC Magic in handen had. De speciaal ontwikkelde app “Virtueel Tikkertje” werkte prima. Foto’s werden sneller genomen dan met de standaardapplicatie voor de camera (door kortere tijd voor het scherpstellen, want dat was minder van belang nu). Verder werkte het weer mee en was de organisatie prima in orde. De deelnemers renden enthousiast achter elkaar aan over de grasvelden van het Vondelpark, tussen de kinderwagens, fietsers, hardlopers, oppasoma’s en andere reguliere gebruikers van het park door. Bewegende beelden:


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.