Twitter in problemen door DDoS-aanval hackers

Twitter in problemen door DDoS-aanval hackers

Fokke & Sukke staan op een camping (Bron: NRC.next)

Wanneer een web 2.0-dienst als Flickr, YouTube of Twitter (tijdelijk) niet beschikbaar is, dan heeft dat niet alleen consequenties voor de dienst zelf maar ook voor al die websites die een koppeling hebben gelegd met de foto’s, video’s of berichten van deze diensten (zoals weblogs en sociale netwerken als Facebook en MySpace).

Gisteren was het weer eens zover, de online communicatiedienst Twitter werd in de namiddag (Nederlandse tijd) door hackers enkele uren uit de lucht gehaald (bron: Twitter Status). Het ging daarbij om een zogenaamde Distributed Denial of Service (DDoS) attack. Dit is een Denial-of-Service aanval op een computer of netwerk waarbij met een aantal computers, vaak vanaf vele plaatsen op de wereld bestuurd vanaf een centraal punt, zoveel verbindingsverzoeken naar de server van een of meer sites verstuurd worden, dat de service ervan tijdelijk niet beschikbaar is, of de server zelfs crasht. Vanmorgen was Twitter overigens nog steeds slecht bereikbaar.

In juni maakten wereldwijd 44,5 miljoen mensen gebruik van Twitter. Het is daarmee een van de meest populaire web 2.0-diensten van dit moment.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • eigenlijk doen we met zijn allen mee aan de DDOS aanval op twitter. met elke tweet die we verzenden helpen we een beetje :-)

  geplaatst op
 • De cartoon van Fokke & Sukke is overigens uit de NRC.next van vanmorgen. Vind ' m briljant ;-)

  geplaatst op
 • gniffel... die fokke en sukke is leuk ja, hoopt hij op een RT?

  geplaatst op
 • Wat Sukke's diarree betreft: hier kun je zien hoe belangrijk dit onderwerp op Twitter is.

  geplaatst op
 • @Carl: hehe geniaal..

  geplaatst op
 • Inderdaad briljant, heb er ook erg om gelachen. Typisch.

  geplaatst op
 • Wel raar dat deze versie (een ingescande tekening) hier hergepubliceerd is zonder bron, zonder werkelijke relevantie en zonder toestemming van de auteurs. Was een te goeie grap om zo lelijk de wereld ingeschopt te worden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.