Twitter in problemen door DDoS-aanval hackers

7 augustus 2009, 03:29

Fokke & Sukke staan op een camping (Bron: NRC.next)

Wanneer een web 2.0-dienst als Flickr, YouTube of Twitter (tijdelijk) niet beschikbaar is, dan heeft dat niet alleen consequenties voor de dienst zelf maar ook voor al die websites die een koppeling hebben gelegd met de foto’s, video’s of berichten van deze diensten (zoals weblogs en sociale netwerken als Facebook en MySpace).

Gisteren was het weer eens zover, de online communicatiedienst Twitter werd in de namiddag (Nederlandse tijd) door hackers enkele uren uit de lucht gehaald (bron: Twitter Status). Het ging daarbij om een zogenaamde Distributed Denial of Service (DDoS) attack. Dit is een Denial-of-Service aanval op een computer of netwerk waarbij met een aantal computers, vaak vanaf vele plaatsen op de wereld bestuurd vanaf een centraal punt, zoveel verbindingsverzoeken naar de server van een of meer sites verstuurd worden, dat de service ervan tijdelijk niet beschikbaar is, of de server zelfs crasht. Vanmorgen was Twitter overigens nog steeds slecht bereikbaar.

In juni maakten wereldwijd 44,5 miljoen mensen gebruik van Twitter. Het is daarmee een van de meest populaire web 2.0-diensten van dit moment.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  edo@edovansanten.nl

  eigenlijk doen we met zijn allen mee aan de DDOS aanval op twitter. met elke tweet die we verzenden helpen we een beetje 🙂


  7 augustus 2009 om 03:55
  Bastiaan

  gniffel… die fokke en sukke is leuk ja, hoopt hij op een RT?


  7 augustus 2009 om 04:52
  Bondia.nl

  @Carl: hehe geniaal..


  7 augustus 2009 om 09:43
  richard lagrand

  Inderdaad briljant, heb er ook erg om gelachen. Typisch.


  10 augustus 2009 om 19:56
  Jean-Marc van Tol

  Wel raar dat deze versie (een ingescande tekening) hier hergepubliceerd is zonder bron, zonder werkelijke relevantie en zonder toestemming van de auteurs. Was een te goeie grap om zo lelijk de wereld ingeschopt te worden.


  17 augustus 2009 om 10:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!