Nationale Marketingdag 2009: Interview Ernst-Jan Pfauth en Polle de Maagt

Nationale Marketingdag 2009: Interview Ernst-Jan Pfauth en Polle de Maagt

Tijdens de Nationale Marketingdag sprak Matthijs van den Broek met Ernst-Jan Pfauth (Nrc Next/Dutchproblogger) en Polle de Maagt (Cafe del Marketing). Een duo-interview met, zoals Matthijs zelf zegt, de jonge honden die in rap tempo hun eigen plek aan het veroveren zijn binnen het Nieuwe Media landschap van Nederland. En dus doet hun mening er toe: over Internet en LSD, over kranten en bloggen, over burgerjournalistiek, over Google die Twitter koopt. En meer.


Eerder spraken wij met Reineke Reitsma van Forrester Research en met Richard van Hooijdonk van Marketing Monday. Later volgt nog een interview met Maarten Timmers Verhoeven van Lenthe Publishers.


Geplaatst in

DelenEr zijn 18 reacties op dit artikel

 • LSD = door oerinstincten heenbreken?

  Misschien moet je eerst LSD proberen voordat je deze vergelijking trekt.

  LSD = LOVE = OERINSTINCT! ;)

  geplaatst op
 • Is ook niet mijn theorie Sodacan :-) Aldous Huxley beschrijft dat in zijn boek The Doors of Perception: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Doors_of_Perception

  geplaatst op
 • Wat staat Polle rottig op die still. Hij lijkt wel een beetje op Rouvoet, haha.

  Wel een heel boeiend interview

  geplaatst op
 • @Luuk: Ik vind dat zowel EJ als Polle bijzonder goed uit de visagie zijn gekomen ;) André Rouvoet? Ai.

  geplaatst op
 • ja echt kijk maar: http://tinyurl.com/my54dk

  geplaatst op
 • Jongens jongens, toch.. 1 van de grote verworvenheden van het Internet is nu juist dat je niet meer afhankelijk bent van indoctrinatie en wat je allemaal als kind wordt wijsgemaakt. Doe dat eens en dan zou je weten dat lsd, in tegenstelling tot de door jullie zo bejubelde alcohol, juist amper of totaal niet verslavend is.

  Net nog weer eens bevestigd in een onderzoek in opdracht van Klink, die onlangs nog de "levensgevaarlijke" paddo heeft verboden:

  http://retecool.com/post/paddos-minst-gevaarlijk-crack-het-gevaarlijkst-update

  geplaatst op
 • @Catharina: LSD als drug is wellicht niet verslavend, de destructieve lifestyle die er bij kwam kijken was wel verslavend en had vaak een fatale afloop. Ze zagen LSD niet meer als middel, maar als einddoel op zich. Zoals Hunter S Thompson schreef in Fear and Loathing in Las Vegas:

  ,,All those pathetically eager acid freaks who thought they could buy Peace and Understanding for three bucks a hit. But their loss and failure is ours, too. What Leary took down with him was the central illusion of a whole life-style that he helped to create . . . a generation of permanent cripples, failed seekers, who never understood the essential old-mystic fallacy of the Acid Culture: the desperate assumption that somebody -- or at least some force -- is tending that Light at the end of the tunnel."

  geplaatst op
 • Aardig gesprek met twee jonge heren de weten wat ze weten.

  Of Google Twitter koopt? Wacht de launch van Google Wave maar even af ;-)

  http://wave.google.com/help/wave/about.html

  geplaatst op
 • @Ernst-Jan @Catharina:

  Je hebt LSD en lsd en PSYLOCIBINE en psilocibine enzovoort, in combinatie met je geestestoestand en gevoeligheid extreem onvoorspelbaar qua resultaat.
  Zal dit zeggen: als je 8 uur vast zit in een beetje bad trip, met alle nawerkingen van dien, dan bedenk je je wel even voordat je het avontuur weer aangaat. Als je al niet ondertussen van 6 hoog bent gaan skydiven of in een besloten afdeling bent beland.

  Zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Project_MKULTRA#Deaths

  geplaatst op
 • @Jaap Bloem, gelukkig zijn de bijwerking van het nieuwe LSD (dwangmatig followers zoeken, focusen op kwantiteit ipv kwaliteit etc) minder heftig. Dan heb je nog de mogelijkheid om vroegtijdig in te grijpen. Keith Bakker bellen o.i.d. ;-)

  geplaatst op
 • @Ernst-Jan: LSD, oud of nieuw, is een extreme afrader -- zeker op termijn. Ken maar 1 variant die echt louterend werkt en dat is de LSD van mijn pubers: Laatste SchoolDag.

  geplaatst op
 • @Jaap Bloem, met het 'nieuwe LSD' bedoel ik internet. Dat is het metafoor dat ik in die presentatie en in dit interview bespreek.

  geplaatst op
 • @Ernst-Jan: I Know, heb je LSD-werk gelezen. Heb in the mean time een tip voor je.

  Ik adviseer je om het LSD-acroniem in jouw nieuwe betekenis Lifstyle Sickness Disorder te noemen, en zet er dan bovendien een d voor: d-LSD. Die staat dan voor digital én delta tegelijk: delta, zoals in delta-THC.

  geplaatst op
 • @Ernst-Jan en Jaap; natuurlijk is het altijd mogelijk om negatieve effecten te vinden, maar dat gaat dan vaak weer voorbij aan de positieve effecten. De realiteit is dat uit vrijwel alle onderzoeken blijkt dat lsd en paddo's niet gevaarlijk en niet verslavend zijn.

  Zelfs de effecten van de meeste bad trips zijn naar mijn idee uiteindelijk meestal positief; net als die van nachtmerries. Je krijgt die niet voor niks.. De excessen worden dan uitvergroot, terwijl totaal niet duidelijk is of die (uitsluitend) gerelateerd zijn aan het middel of aan een combinatie met bijvoorbeeld alcohol.

  Toch worden deze middelen in onze maatschappij verboden, terwijl we ons gerust de kanker mogen roken of onze lever en hersenen kapot mogen zuipen. Dat soort dingen snap ik niet, maar benieuwd naar jullie kijk op dit soort zaken.

  geplaatst op
 • "Zelfs de effecten van de meeste bad trips zijn naar mijn idee uiteindelijk meestal positief; net als die van nachtmerries."

  @Catharina: Valt psychose ook onder bad trip, of onder psychose?

  geplaatst op
 • Drugs of niet, prima interview met deze jonge honden.
  Compliment.

  geplaatst op
 • @Catharina:

  Verbieden is duidelijk niet de way to go en wat je wil hebben, kun je sowieso om de hoek krijgen.

  Maar even off the record. Deze discussie voeren we hier - excuus daarvoor maar het geeft wel aan dat de LDS-metafoor van EJP meer vlees op de botten moet krijgen - onder een prachtig stuk van PdM/EJP/MvdB, waarin overigens eigenlijk maar een flinterdunne hint wordt gegeven richting serieuze drugs. Laat staan richting de werkingen, bijwerkingen, afhankelijjkheid van persoonlijkheid, gemoedstoestand, setting en wat dies in combi ook maar meer zij.

  NOGMAALS: verslavend en gevaarlijk zijn 2, zo niet: "alle in die ziin denkbare relevante ingrediënten tot de macht 22". If you catch my drift. Catch 22 ;-))

  Gevaarlijk en verslavend en misleidend en misdadig is deze zin: "Zelfs de effecten van de meeste bad trips zijn naar mijn idee uiteindelijk meestal positief".

  "Naar mijn idee" Catharina? Zwijg dan liever ajb.

  geplaatst op
 • Op jogyjogy.com - wat nou YouTube :-(( staan in full-length de fantastische docu's Hofmann's Potion en Grass - History Of Marijuana. In het lijstje daaronder nog meer aanverwante bewegende beelden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.