Nationale Marketingdag 2009: Interview Ernst-Jan Pfauth en Polle de Maagt

7 juli 2009, 04:11

Tijdens de Nationale Marketingdag sprak Matthijs van den Broek met Ernst-Jan Pfauth (Nrc Next/Dutchproblogger) en Polle de Maagt (Cafe del Marketing). Een duo-interview met, zoals Matthijs zelf zegt, de jonge honden die in rap tempo hun eigen plek aan het veroveren zijn binnen het Nieuwe Media landschap van Nederland. En dus doet hun mening er toe: over Internet en LSD, over kranten en bloggen, over burgerjournalistiek, over Google die Twitter koopt. En meer.

Eerder spraken wij met Reineke Reitsma van Forrester Research en met Richard van Hooijdonk van Marketing Monday. Later volgt nog een interview met Maarten Timmers Verhoeven van Lenthe Publishers.

Rene van den Bos
Co-founder DigiRedo bij DigiRedo

Na 4 jaar als dierenarts in de gezelschapsdierenpraktijk (honden, katten en kleiner spul) gewerkt te hebben was ik toe aan meer dynamiek. Die vond ik in de (veterinaire) farmaceutische industrie (Intervet) waar ik mijzelf op de International Marketing afdeling ontwikkeld heb tot marketeer met een grote interesse in marketing communicatie. Het was ook in die omgeving dat ik samen met mijn huidige business partner Erik van der Zijden (ook actief blogger op Marketingfacts) de kracht van de (nu nog) nieuwe media en met name rich media ontdekte. Na wat experimenteren besloten we in 2007 DigiRedo op te richten, met als doel bedrijven en organisaties te helpen hun communicatie te verbeteren door New Media tools in te zetten. Wij richten ons op zowel op externe en interne communicatie, waarbij vooral laatstgenoemde nogal ondergewaardeerd wordt. Ten onrechte! Met veel succes hebben wij in diverse bedrijven podcasting programma's (audio en video) ontwikkeld voor de interne bedrijfscommunicatie.

Categorie
Tags

18 Reacties

  sodacan

  LSD = door oerinstincten heenbreken?

  Misschien moet je eerst LSD proberen voordat je deze vergelijking trekt.

  LSD = LOVE = OERINSTINCT! 😉


  7 juli 2009 om 06:37
  luuk.ros

  Wat staat Polle rottig op die still. Hij lijkt wel een beetje op Rouvoet, haha.

  Wel een heel boeiend interview


  7 juli 2009 om 06:48
  mgvandenbroek

  @Luuk: Ik vind dat zowel EJ als Polle bijzonder goed uit de visagie zijn gekomen 😉 André Rouvoet? Ai.


  7 juli 2009 om 06:56
  Ernst-Jan Pfauth

  @Catharina: LSD als drug is wellicht niet verslavend, de destructieve lifestyle die er bij kwam kijken was wel verslavend en had vaak een fatale afloop. Ze zagen LSD niet meer als middel, maar als einddoel op zich. Zoals Hunter S Thompson schreef in Fear and Loathing in Las Vegas:

  ,,All those pathetically eager acid freaks who thought they could buy Peace and Understanding for three bucks a hit. But their loss and failure is ours, too. What Leary took down with him was the central illusion of a whole life-style that he helped to create . . . a generation of permanent cripples, failed seekers, who never understood the essential old-mystic fallacy of the Acid Culture: the desperate assumption that somebody — or at least some force — is tending that Light at the end of the tunnel.”


  7 juli 2009 om 08:21
  Ernst-Jan Pfauth

  @Jaap Bloem, gelukkig zijn de bijwerking van het nieuwe LSD (dwangmatig followers zoeken, focusen op kwantiteit ipv kwaliteit etc) minder heftig. Dan heb je nog de mogelijkheid om vroegtijdig in te grijpen. Keith Bakker bellen o.i.d. 😉


  7 juli 2009 om 09:16
  JaapBloem

  @Ernst-Jan: LSD, oud of nieuw, is een extreme afrader — zeker op termijn. Ken maar 1 variant die echt louterend werkt en dat is de LSD van mijn pubers: Laatste SchoolDag.


  7 juli 2009 om 09:43
  Ernst-Jan Pfauth

  @Jaap Bloem, met het ‘nieuwe LSD’ bedoel ik internet. Dat is het metafoor dat ik in die presentatie en in dit interview bespreek.


  7 juli 2009 om 09:48
  Catharina

  @Ernst-Jan en Jaap; natuurlijk is het altijd mogelijk om negatieve effecten te vinden, maar dat gaat dan vaak weer voorbij aan de positieve effecten. De realiteit is dat uit vrijwel alle onderzoeken blijkt dat lsd en paddo’s niet gevaarlijk en niet verslavend zijn.

  Zelfs de effecten van de meeste bad trips zijn naar mijn idee uiteindelijk meestal positief; net als die van nachtmerries. Je krijgt die niet voor niks.. De excessen worden dan uitvergroot, terwijl totaal niet duidelijk is of die (uitsluitend) gerelateerd zijn aan het middel of aan een combinatie met bijvoorbeeld alcohol.

  Toch worden deze middelen in onze maatschappij verboden, terwijl we ons gerust de kanker mogen roken of onze lever en hersenen kapot mogen zuipen. Dat soort dingen snap ik niet, maar benieuwd naar jullie kijk op dit soort zaken.


  7 juli 2009 om 19:49
  mgvandenbroek

  “Zelfs de effecten van de meeste bad trips zijn naar mijn idee uiteindelijk meestal positief; net als die van nachtmerries.”

  @Catharina: Valt psychose ook onder bad trip, of onder psychose?


  8 juli 2009 om 05:07
  baukebergstra

  Drugs of niet, prima interview met deze jonge honden.

  Compliment.


  8 juli 2009 om 06:33
  JaapBloem

  @Catharina:

  Verbieden is duidelijk niet de way to go en wat je wil hebben, kun je sowieso om de hoek krijgen.

  Maar even off the record. Deze discussie voeren we hier – excuus daarvoor maar het geeft wel aan dat de LDS-metafoor van EJP meer vlees op de botten moet krijgen – onder een prachtig stuk van PdM/EJP/MvdB, waarin overigens eigenlijk maar een flinterdunne hint wordt gegeven richting serieuze drugs. Laat staan richting de werkingen, bijwerkingen, afhankelijjkheid van persoonlijkheid, gemoedstoestand, setting en wat dies in combi ook maar meer zij.

  NOGMAALS: verslavend en gevaarlijk zijn 2, zo niet: “alle in die ziin denkbare relevante ingrediënten tot de macht 22”. If you catch my drift. Catch 22 ;-))

  Gevaarlijk en verslavend en misleidend en misdadig is deze zin: “Zelfs de effecten van de meeste bad trips zijn naar mijn idee uiteindelijk meestal positief”.

  “Naar mijn idee” Catharina? Zwijg dan liever ajb.


  8 juli 2009 om 20:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!