Hans Voorn (ceo JAAP.NL) gluurt bij de buren

6 juli 2009, 06:13

Het is duidelijk geworden dat ondanks de diverse ‘nieuwe’ huizenzoek-sites JAAP.nl en Funda nog steeds de markt van de huizenportals verdelen. Funda is daarbij slim en innovatief bezig met Layar; Augmented Reality op de mobiel. Daarom de vraag aan Hans Voorn, CEO van JAAP.nl, of er naast de Japies, de scherpe blogposts, virals, deze nieuwe samenwerking en nieuwe TV-commercial nog iets spannends valt te melden in JAAP’s huizenland. Anna weet iets markants uit Voorn te trekken. De CEO van JAAP.nl ‘gluurt namelijk bij de buren..’.

Patrick Petersen
Senior Online Marketeer en transitie, multi-trainer, auteur, spreker bij AtMost(TV) en @Onlinemarketeer

Vreemde eend Adriaan Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, internationaal spreker en trainer-docent (Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in een focus op pragmatische inspiratie. Senior online strateeg, crossmediaal transitie marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht. Petersen voltooide recentelijk masterstudies aan de London School of Business and Finance en de Geneva Business School, die hem brachten tot de integratiemodellen van doel-gerichte digitale engagement, de inzet van augmented en virtual reality en de moderne contentstrategie. Deze inzichten hebben hem tevens tot bestseller auteur gemaakt. Hij deelt graag zijn inzichten op gebied van groeien en innoveren van de marketingmix van de toekomst. Petersen is door Bureau Meltwater getipt als nummer 1 contentmarketeer en top 10 marketinginfluencer. De excentrieke Petersen komt uit een ondernemers- en acteursfamilie en is een ver verleden actief geweest als acteur in onder andere Flodder, ZwartBoek en Jackie Chan’s Who am I.

Categorie
Tags

15 Reacties

  Raimo

  @Hans goed nieuws! Je weet ons te vinden he 😉


  6 juli 2009 om 08:00
  Paul Hottinga

  Leuk interview, maar gluren bij de buren 😉


  6 juli 2009 om 08:40
  Stef J.

  @Erwin Toch is Jaap wel diegene die het meest open in de markt staat. Ik ben niet altijd te spreken over de service, maar om nou te zeggen ‘niet meer serieus genomen’ gaat een stap te ver. Natuurlijk heeft Funda de markt in handen, maar daarna is JAAP de enige direct concurrent die nog vernieuwd.


  6 juli 2009 om 10:11
  Hans Voorn

  @Edwin Flauwe tekst hoor. Hoe bedoel je? De Rabobank heeft met een miljoenen campagne geprobeert JAAP.NL van de 2e plek te stoten, maar het is niet gelukt.

  Groet,

  Hans Voorn

  JAAP.NL


  6 juli 2009 om 11:33
  Wouter

  Lijkt erop dat Jaap met deze toevoeging van diensten (bouwvergunningen, kadaster gegevens, gluren bij de buren etc?) een stuk bredere doelgroep zal aanspreken en eigenlijk ook de hele focus (huizen zoeken -> gluren naar de buren) verlegd.

  Vind het op zich niet zo’n slecht idee om groei te behalen, maar of dit op lange termijn de geloofwaardigheid en daadwerkelijke groei als huizen site ten goede komt vraag ik mij af.


  6 juli 2009 om 12:11
  Milou

  @ Edwin.

  Edwin, ben jij toevallig ook CEO van een bedrijf?

  Ben benieuwd hoe jij zou reageren als een onbekende over jou zou zeggen dat je totaal niet succesvol bent.

  Reageer gewoon op Jaap.nl als bedrijf, niet op personen.

  PS: Misschien goed om een keer koffie te gaan drinken met Hans.

  En als je nog goeie ideeen hebt, staat hij daar waarschijnlijk wel voor open.


  6 juli 2009 om 18:07
  media

  @Edwin: wat is dit voor zinloze reactie? Wat moeten wij of Hans hier nu mee? Wees in ieder geval een vent en discussieer met open vizier. Wie ben je, wat is je achtergrond en wat is je eigen visie?


  6 juli 2009 om 19:08
  Joke

  @Hans

  Leuk hoor, ik ben enthousiast!


  6 juli 2009 om 19:21
  Niek

  Edwin is directeur van Everest b.v en denkt zich deze uitspraak te kunnen permiteren.jammer.


  7 juli 2009 om 13:41
  Marcel

  Edwin heeft natuurlijk wel een beetje gelijk. Hans heeft altijd geroepen Funda voorbij te streven. Ondanks alle inspanningen is dit niet gelukt. Als je naar de bereikcijfers kijkt, is hij ook nog niet echt opgeschoten. Jaap vecht een achterhoedegevecht met andere sites zoals Huizenzoeker, Huislijn.nl en Moviq. En hij moet nog oppassen dat hij niet gepasseerd wordt door een van deze sites. Het probleem is dat de kwaliteit van het aanbod niet consistent is en dat er te veel toeters en bellen om heen hangen. Bezoeker komt om woningen te zoeken. Een goed voorbeeld is de waarde indicatie, deze wijkt zo verschillend af dat je het niet kunt voorstellen dat deze klopt. Of makelaars moeten er echt een potje van maken. Met daarbij alle advertenties, linkjes, blokjes van hypotheekproducten, spaarproducten, maandlasten, energie, enz enz wordt de site onoverzichtelijk en ook wat traag. Funda blijft voor huizenzoeker toch de maatstaaf en dan valt Jaap gewoon erg tegen.


  7 juli 2009 om 17:38
  Hans Voorn

  @Marcel

  Jouw mening over JAAP.NL mag je hebben maar nemen we ter harte. Toch denk ik niet dat we een achterhoede gevecht voeren.

  JAAP.NL bestaat nog maar 2 jaar. Maar vanaf de lancering staan we nr 2 en die positie is vanaf de lancering nooit betwist. We hebben een geholpen naamsbekendheid van 50% in de doelgroep 13+, we hebben 500.000 unieke bezoekers per maand en 20 mln pageviews. Niet slecht denk ik. Overigens kan ik me niet herinneren dat ik ooit heb gezegd dat we het binnen 5 jaar gaan winnen van Funda.

  Ik denk ook wel dat je mag zeggen dat JAAP.NL een belangrijke rol heeft gespeeld in het transparanter maken van de huizenmarkt en dat Funda dingen als ook gaan spideren, prijsdalingen tonen, in de verkoop sinds datum tonen, beter maps implementatie en zo misschien zelfs zonder JAAP.NL niet had gedaan. Dat heeft Funda in ieder geval tegen mij wel zo vertelt. En we blijven doorgaan. Ons doel is om alle eventuele verborgen gebreken van een huis te tonen, ook als de makelaar die niet vertelt.

  Bovendien is het budget van de Rabobank om Moviq in de markt te zetten niet gering geweest, sommigen zeggen zelfs meer dan 10 miljoen euro, en het is hun niet gelukt om ons voorbij te komen. Huizenzoekers doet het dankszij haar SEO nu heel goed maar is ons ook nog niet voorbij. Dimo is failliet, de rest komt ook niet hoog.

  Je noemt de woningwaarde… Tja, wat is de waarde van een huis? Volgens mij is dat de prijs die een gek ervoor wil geven, maar daar zijn er niet zoveel van op het moment. De prijs van een huis is denk ik de prijs die iemand er redelijkerwijs voor zou willen neerleggen, en die is helaas een stuk lager dan een hoop huiseigenaren denken. Het uitgangspunt dat iedereen gebruikt om een huis te waarderen is de vierkante meter prijs, onze waardering is een stuk beter. Je kan de waardering vervolgens aanvullen en dan wordt hij nog beter. En je kan ook een taxateur inhuren om de prijs te bepalen en dan weet je de echte prijs? En voor die prijs kan je het huis verkopen? Iedereen weet dat er niet 1 prijs is voor een huis, maar dat het wel fijn is om wat handvaten daarin te krijgen, en die geven wij. Niet zoveel mis mee denk ik.

  Afijn, JAAP.NL heeft nog een hoop te doen en te verbeteren. Aan onszelf. Maar wij vinden ook dat de huizenmarkt ook nog flink aan zichzelf mag sleutelen en daar mag Funda zich ook toe rekenen. Waar vind ik bijvoorbeeld informatie over geluidshinder bij een huis, milieuproblemen in de buurt van een huis, fijnstofgehaltes, diefstalcijfers, Kadaster transacties?


  7 juli 2009 om 18:24
  Anna

  Interessant onderwerp, weet alleen niet of ik het nou zo leuk vind dat mijn huis van binnen te bewonderen is. Gordijnen dicht houden?


  9 juli 2009 om 13:28
  Margreet

  Informatie over geluidshinder , milieuproblemen , fijnstofgehaltes, diefstalcijfers en Kadaster transacties vind ik zeer nuttig!! Ben het wel met Anna eens dat ik liever niet wil dat mensen kunnen zien wie of wat er bij mij in huis staat. Hoe zit dat precies en trouwens, kunnen we dan ook bij bijvoorbeeld politici en de CEO van jaap.nl gluren?


  9 juli 2009 om 13:35
  Jorn

  Edwin Popken het gaat je nu nog voor de wind, maar ik hoor over jou ook andere berichten hier uit Eindhoven van je medewerkers.

  Hoop dat jou het lachen niet zal vergaan.

  Jorn


  2 januari 2010 om 18:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!