Campagne: Dance With Me (Zwitserland)

11 juni 2009, 08:14

{title}

Rondom de zomer worden er weer diverse (internationale) dansfeesten georganiseerd. Adobe Zwitserland heeft dit thema aangegrepen voor een campagne voor studenten en scholieren met de titel “Dance with me”. Gedurende de maand mei werd met “green screen” setup een tour gedaan langs diverse plaatsen in Zwitersland. Deelnemers konden hun danskunsten vertonen voor het scherm. De opgenomen beelden werden vrijstaand gemaakt (chromakeying) en in de online applicatie “Dance with Me” geplaatst.

Iedere bezoeker van de campagne-website kan nu nog steeds zijn eigen dansgroep samenstellen. Via 5 eenvoudige stappen wordt een volledige dansclip samengesteld en gepubliceerd:

  • Stap 1: Danser(s)
  • Stap 2: Muziek
  • Stap 3: Het podium
  • Stap 4: Testen
  • Stap 5: Publiceren

Via dezelfde website kunnen de bezoekers stemmen op de beste dans voorstelling. Naast de campagne website is er ook gebruik gemaakt van andere bekende (social media) websites. Op Flickr is een rapportage te vinden van de opnames, via YouTube zijn ruim 100 gemaakte videoclips te bekijken en natuurlijk Twitter.

Deze campagne is uitgevoerd door het Zwitserse bedrijf INM AG in opdracht van Adobe. De campagne is ingezet door Adobe ter promotie van het licentie programma voor studenten. Binnen dit programma kunnen studenten tegen een fractie van de prijs gebruik maken van Adobe software.

Klaasjan Tukker
Business Development Manager bij Adobe Systems

Klaasjan is Business Development Manager Creative Pro bij Adobe Systems. Samen met de grote media-organisaties in de Benelux probeert hij innovatieve projecten neer te zetten rondom Adobe technologie. Daarin is hij bezig met zowel Web-projecten (streaming video, interactieve video en interactieve websites), desktop toepassingen op basis van Adobe AIR, als ook de lijn van Creative Suite applicaties van Adobe Systems.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!