Omzet thuiswinkels naar 5,5 miljard euro

30 mei 2009, 07:25

Thuiswinkels hebben vorig jaar meer omzet gehaald. Belangenorganisatie Thuiswinkel.org concludeert uit een onderzoek van Blauw Research dat de omzet met ruim veertien procent steeg naar 5,46 miljard euro. Bij gewone winkels steeg de omzet met 3,9 procent naar 84,7 miljard euro.

Het grootste deel van de omzet in de thuiswinkelbranche, zo’n 4,85 miljard euro, werd met webwinkels op internet gegenereerd. In 2007 was de omzet via webwinkels nog 3,9 miljard euro. Vorig jaar kwam bijna negentig procent van de omzet in de thuiswinkelbranche van internet. In 2004 was dat nog 59 procent. De rest van de omzet wordt bijvoorbeeld binnengehaald via bestellingen uit catalogussen. Voor dit jaar verwacht directeur van de belangenorganisatie Wijnand Jongen uit te komen op een omzet van 6,5 miljard euro. De stijging zou komen doordat consumenten vaker het web gebruiken voor aankopen.

Ben overigens wel benieuwd naar de omzet van online handelplaatsen. Afgelopen jaar werd de totale omzet online handelplaatsen al op 4,6 miljard euro geschat. Met andere woorden, de omzet van webwinkels is ongeveer gelijk aan de omzet op online handelplaatsen (waarvan marktplaats.nl veruit de grootste is).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Kaspar Melis

  Ik denk dat er ook al veel mensen zijn die niet meer zonder de webwinkels kunnen. Het kan ook wel heel erg makkelijk zijn…


  1 juni 2009 om 13:43
  Ronald

  thuiswinkelen….de brug naar mobiel winkelen, of je nou in de trein zit, op de bus wacht, op het strand ligt of gewoon lekker op een terras d.m.v. je mobiele telefoon je kleding passen en bestellen. Je geeft op de mobiele website je maten door en kan een paspop die gebaseerd is op jou formaten aankleden. Zie voor online voorbeelden Lands’s end en Ray Ban….over een jaar kan dit op de mobiele telefoon.


  2 juni 2009 om 09:43

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!