Omzet thuiswinkels naar 5,5 miljard euro

Omzet thuiswinkels naar 5,5 miljard euro

Thuiswinkels hebben vorig jaar meer omzet gehaald. Belangenorganisatie Thuiswinkel.org concludeert uit een onderzoek van Blauw Research dat de omzet met ruim veertien procent steeg naar 5,46 miljard euro. Bij gewone winkels steeg de omzet met 3,9 procent naar 84,7 miljard euro.

Het grootste deel van de omzet in de thuiswinkelbranche, zo’n 4,85 miljard euro, werd met webwinkels op internet gegenereerd. In 2007 was de omzet via webwinkels nog 3,9 miljard euro. Vorig jaar kwam bijna negentig procent van de omzet in de thuiswinkelbranche van internet. In 2004 was dat nog 59 procent. De rest van de omzet wordt bijvoorbeeld binnengehaald via bestellingen uit catalogussen. Voor dit jaar verwacht directeur van de belangenorganisatie Wijnand Jongen uit te komen op een omzet van 6,5 miljard euro. De stijging zou komen doordat consumenten vaker het web gebruiken voor aankopen.

Ben overigens wel benieuwd naar de omzet van online handelplaatsen. Afgelopen jaar werd de totale omzet online handelplaatsen al op 4,6 miljard euro geschat. Met andere woorden, de omzet van webwinkels is ongeveer gelijk aan de omzet op online handelplaatsen (waarvan marktplaats.nl veruit de grootste is).


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ik denk dat er ook al veel mensen zijn die niet meer zonder de webwinkels kunnen. Het kan ook wel heel erg makkelijk zijn...

    geplaatst op
  • thuiswinkelen....de brug naar mobiel winkelen, of je nou in de trein zit, op de bus wacht, op het strand ligt of gewoon lekker op een terras d.m.v. je mobiele telefoon je kleding passen en bestellen. Je geeft op de mobiele website je maten door en kan een paspop die gebaseerd is op jou formaten aankleden. Zie voor online voorbeelden Lands's end en Ray Ban....over een jaar kan dit op de mobiele telefoon.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.