Russisch Digital Sky Technologies wil Facebook

25 mei 2009, 05:23

{title}Digital Sky Technologies, een Russische investeringsmaatschappij, wil voor 200 miljoen dollar investeren in social networksite Facebook. Naast dat bedrag zouden de Russen voor 100 tot 150 miljoen aan bestaande aandelen willen over kopen. Via: Nu.nl, zie Hyped.

Facebook heeft nu meer dan 200 miljoen gebruikers en zegt dit jaar een omzet te gaan halen van rond de 500 miljoen dollar. Dat is, schrijft nu.nl, 70 procent meer dan vorig jaar. Het is onduidelijk of Facebook ingaat op het aanbod van de Russen.

Jeroen Bertrams schrijft op Hyped:

“Kortom, het is een forse waardestijging voor Facebook. Overigens doen inmiddels ook geruchten de ronde dat het gerucht van een Russische investering bewust in de markt is gebracht door Facebook zelf om zo de waarde van het bedrijf op te krikken.”

De marktwaarde van het Russische bod zou ongeveer tussen de 6 en de tien miljard dollar liggen. Geen kinderachtige bedragen…

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Livia

    Pemandu tak bersalah, jalan pun tak bersalah, yang salah brek, tayar, stering, lampu, cermin belakang, cermin sisi, rakyat malaysia dah fening ka.paaaylng salah adalah penumpang, sebab apa naik bas, patut naik sampan je.


    25 april 2016 om 23:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!