Russisch Digital Sky Technologies wil Facebook

Russisch Digital Sky Technologies wil Facebook

{title}Digital Sky Technologies, een Russische investeringsmaatschappij, wil voor 200 miljoen dollar investeren in social networksite Facebook. Naast dat bedrag zouden de Russen voor 100 tot 150 miljoen aan bestaande aandelen willen over kopen. Via: Nu.nl, zie Hyped.

Facebook heeft nu meer dan 200 miljoen gebruikers en zegt dit jaar een omzet te gaan halen van rond de 500 miljoen dollar. Dat is, schrijft nu.nl, 70 procent meer dan vorig jaar. Het is onduidelijk of Facebook ingaat op het aanbod van de Russen.

Jeroen Bertrams schrijft op Hyped:

“Kortom, het is een forse waardestijging voor Facebook. Overigens doen inmiddels ook geruchten de ronde dat het gerucht van een Russische investering bewust in de markt is gebracht door Facebook zelf om zo de waarde van het bedrijf op te krikken.”

De marktwaarde van het Russische bod zou ongeveer tussen de 6 en de tien miljard dollar liggen. Geen kinderachtige bedragen…


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.