• Mobile
  wordt gesponsord door

NOS lanceert iPhone-applicatie voor Journaals

NOS lanceert iPhone-applicatie voor Journaals
{title}

De NOS lanceert vandaag een applicatie voor de iPhone met daarin daarin on demand het laatste NOS Journaal en het laatste 8-uur-Journaal. Overdag komt er elk uur een vers NOS Journaal beschikbaar in de applicatie, terwijl ’s avonds het journaal van 18.00 uur, 20.00 uur, 22.00 uur en het late journaal te bekijken zijn.

De journaals zijn binnen zeer korte tijd na uitzending te bekijken. De applicatie werkt via wifi en UMTS en is gratis te downloaden in de App Store. Dat meldt Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media bij de NOS, zojuist per e-mail.

De ontwikkeling past volgens Stekelenburg in het streven van de NOS om zoveel mogelijk programma’s via zoveel mogelijk verschillende platforms bij de mensen te brengen. Mobiel is daarbij in de optiek van de NOS erg belangrijk. Stekelenburg:

“Nu ook steeds meer mensen een toestel en abonnement hebben dat geschikt is voor het kijken van video op de mobiel, leek het ons hoog tijd om ook het NOS Journaal op deze manier beschikbaar te maken.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Oud? Of ligt het aan mij.
  Ik heb de NOS app al een half jaar op mijn telefoon.

  geplaatst op
 • Deze Journaal app heb ik als sinds januari op mijn iPhone staan. Lijkt mij dus oud nieuws. Of komt er een update uit van de huisige app?

  geplaatst op
 • Altijd slim om eerst even een linkje te checken... ;)

  Al enige tijd was er een andere applicatie beschikbaar onder de naam “Journaal”, die op basis van de podcastfeed van het NOS Journaal de Journaals aanbood. Deze applicatie werd (zonder toestemming van de NOS) gemaakt door het bedrijf Webstate en was op zichzelf een leuk initiatief. Helaas werkte deze applicatie van Webstate niet altijd vlekkeloos, met als gevolg dat de NOS veel klachten ontving over de betrouwbaarheid van de “Journaal-applicatie”. Veel mensen dachten namelijk dat de NOS de maker van de applicatie was. De applicatie toonde regelmatig verouderde Journaals en deed het soms helemaal niet. De reacties in de iTunes Store spreken wat dat betreft boekdelen. Ook gebruikte Webstate een zelf in elkaar gezet logo van het Journaal en misbruikte het bedrijf de applicatie om reclame voor zichzelf te maken. Kortom: Een verre van ideale situatie.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.