3 miljoen inschrijvingen op Relatieplanet

23 april 2009, 10:15

{title}Online datingsite Relatieplanet.nl heeft gisteravond haar 3 miljoenste inschrijving genoteerd. ‘De populaire datingsite, die zich uitsluitend richt op Nederland en de Nederlandstalige zuiderburen, heeft dit aantal weten te bereiken in minder dan 7 jaar tijd, wat neer komt op een dagelijkse toestroom van gemiddeld 1.200 inschrijvingen per dag,’ meldt TMN trots in het persbericht.

‘Hoewel de samenstelling van de groep singles van dag tot dag wisselt geven de getallen wel aan hoe verweven Relatieplanet is geworden in het leven van Nederlandstalige singles,’ zegt Tjeerd Korenstra van Relatieplanet. In het eerste kwartaal van 2008 behoorde Relatieplanet tot de top 5 van meest bezochte websites van Nederland (bron: Multiscope). Een maand geleden haalde Relatieplanet een nieuw recordbezoek met maar liefst 30.000 leden die tegelijkertijd online waren.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  tevinden.nl Nederland

  Meike, je hebt helemaal gelijk.Kijk ook eens op de startpagina van Nederland voor kika.


  23 april 2009 om 12:54
  Ronald van den Hoff

  Er zijn tegenwoordig meer (gratis) opties, dat is zeker waar. Maar een paar jaar geleden had je alleen one-hello, parship, lexa en relatie planet, als serieus platform. Die sociale mediasites als Hyves, Facebook etc waren pas in opkomst. Daarom is natuurlijk die groei ontstaan.

  Het aantal profielen heb ik sterke vraagtekens bij: je kunt een profiel niet weghalen, alleen onder water zetten…dus er zijn wellicht 3.000.000. mensen langs geweest ( wat op zichzelf best wel een erg goede prestatie is hoor!) maar die zijn niet allemaal meer actief en dus zichtbaar.

  Ik heb zelf erg goede ervaringen gehad met relatie planet en na mijn scheiding een wereld tijd gehad. Via relatie planet mijn huidige vrouw ontmoet en nu dus weer een ander soort “wereldtijd”…:-)


  23 april 2009 om 17:27
  Frans

  Wat mij betreft een van de grotere Nederlandse internet-succesverhalen. Onvoorstelbaar groot en knap neergezet qua proces, veiligheid, usability, etc.


  24 april 2009 om 17:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!