Peter Kentie Sportmarketeer van het Jaar 2008

Peter Kentie Sportmarketeer van het Jaar 2008

{title}Peter Kentie, manager marketing & media bij PSV is onlangs winnaar geworden van de verkiezing Sportmarketeer van het jaar 2008. Peter Kentie was samen met Bas van Rossum (marketing N.E.C. Nijmegen) genomineerd voor deze inmiddels prestigieuze prijs. De winnaar van de verkiezing werd vorige week bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van de Businessclub Vrienden Van SPECO (BVVS) in het Willem II stadion in Tilburg.

Kentie blijkt steeds weer opnieuw in staat om nieuwe ontwikkelingen in de media een kans te geven in het marketingbeleid van voetbalbedrijf PSV. Kentie geeft veel ruimte aan media-innovaties waardoor PSV veelal een voortrekkersrol heeft voor het betaalde voetbal in Nederland.  PSV.TV is lang het benchemark geweest, het uitstapje naar Google YouTube gedurfd, de samenwerking met Vusion vooruitstrevend en de presence op het Net TV netwerk van Philips kenmerkend voor zijn innovatie en marketingdrang.

De basis van dit vooruitstrevende marketingbeleid is de crossmediale aanpak waarbij alle media, dus print, internet, mobiel en televisie, onder eigen regie blijft en als marketingplatform voor alle PSV-gerelateerde producten wordt ingezet. Kentie is een marketeer die met zijn specialisme van media-innovatie en community building gericht is op the next generation. Hij is tevens één van de mensen achter Ilse media, is auteur (‘webdesign in de praktijk’ waarvan 65.000 exemplaren zijn verkocht) en is medeoprichter van het STRP festivall over mediakunst & technologie. Een terechte onderscheiding.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.