SlideshareReview (31): Pasen – Incubatietijd

9 april 2009, 11:19

Let’s face it: Marketingfacts heet vakliteratuur, maar al die marketingblogs, die lees je toch vooral in de enigzins verloren uurtjes. Beetje bijblijven, wie doet het met wie, de laatste roddels en geruchten. Een beetje als de Story bij de kapper: wie weet kom je iets bruikbaars tegen. Door de vele brainstorms die ik heb mogen begeleiden, heb ik ondertussen geleerd dat er niks boven een goede incubatietijd gaat. En daar is deze presentatie van Dinisha uit Sri Lanka voor bedoeld.

Incubatie: tijdelijk niet aan je probleem denken om ‘opeens’ tot de ontdekking te komen dat er ergens in je achterhoofd de oplossing al lang klaar lag. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste en beste ideeen in de hersenen boven komen terwijl iemand onder de douche staat. Niet erg praktisch op je werk.

Laat je eens inspireren door iets anders.

Je kunt deze presentatie als een soort geestverruimer gebruiken (full-screen, autorepeat, je neus vlak bij het beeldscherm), maar ook als inspiratiebron. Een inspiratiebron om te kijken naar de samenstelling van je communities (homogeen, heterogeen, roze, vrolijk geel of deftig paars), maar ook een inspiratiebron voor de komende dagen.

Dit weekeinde is het Pasen. Een uitgelezen kans om eens echt te incuberen. Laat die tas met opdrachten en problemen nu eens gewoon op het werk liggen. Gewoon heel snel weglopen en ‘m ‘vergeten’. Ga iets heel anders doen dan je normaal doet. Laat je inspireren door andere zaken dan waar je je inspiratie normaal uit haalt. Dus (ik mag het haast niet zeggen) een dagje geen blogs lezen, niet de vakbladen doorbladeren, niet het web afstruinen, even geen vakliteratuur laat staan de Story in de enigszins verloren uurtjes.

Wanneer was je voor het laatst naar de bollen? Pak je fiets, en ga er op uit. Als het meezit krijg je een wat gezonder kleurtje. Maar in ieder geval krijg je weer eens een fris hoofd. Ruimte voor nieuwe ideeën, ruimte voor oplossingen. Lekker incuberen tussen Hillegom en Lisse.

Slideshare Review is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts, waarin presentaties worden belicht en besproken. Heeft u een suggestie voor SlideShare Review? Tip ons! Mail Carole Carole[at]HetLampjeLinksonder.nl of Wichert wichert[at]hetlampjelinksonder.nl.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

3 Reacties

  mgvandenbroek

  “Marketingfacts heet vakliteratuur, maar al die marketingblogs, die lees je toch vooral in de enigzins verloren uurtjes. Beetje bijblijven, wie doet het met wie, de laatste roddels en geruchten. Een beetje als de Story bij de kapper: wie weet kom je iets bruikbaars tegen. “

  Speak for yourself, Wichert 😉 Interessante presentatie, ook! Zeer inspirerend…


  9 april 2009 om 11:34
  CaroleDerks

  Hihi krijg er inderdaad zin in!


  9 april 2009 om 18:09
  s.aalbersberg

  Inderdaad, na een overheerlijk paasontbijt, een paas jubel en het paasevangelie, even heerlijk naar buiten, waar een lente explosie heeft plaats gevonden (zie ook onze paasgroet op ons blog) nog even lezen!

  Have fun!


  12 april 2009 om 07:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!