Microsoft: Internetgebruik overtreft tv in 2010

Microsoft: Internetgebruik overtreft tv in 2010

Microsoft: Internetgebruik overtreft tv in 2010

Internet is hard op weg om in de zomer van 2010 televisie te overtreffen als het belangrijkste medium. Die voorspelling doet Microsoft na een uitvoerige studie naar internetgebruik in Europa waarvan gisteren de resultaten zijn gepubliceerd in het rapport ‘Europe logs on: European Internet Trends of today and tomorrow’ (pdf).


Het rapport bevat een aantal interessante cijfers zoals de breedbandpenetratie in Europa dat sinds 2004 met 95% is toegenomen van 44 miljoen huishoudens in 2005 tot ruim 85 miljoen huishoudens vandaag. Breedband heeft ons internetgedrag significant veranderd. Zo brengt een Europeaan nu gemiddeld 8,9 uur per week op internet door. Naar televisie wordt wekelijks nog ruim 11,5 uur gekeken. In het huidige groeitempo kan het internetgebruik stijgen naar 14,2 uur per week in juni 2010, aldus Microsoft. De tv-consumptie zal naar verwachting stabiel blijven.

Opvallend is dat Microsoft een sterke daling verwacht van het internetgebruik op de pc. Over vijf jaar zal nog maar de helft van de internetconsumptie via een computer plaatsvinden. Nu is dat nog 95 procent. Het gebruik verschuift naar mobiele telefoons, spelcomputers en andere consumentenelektronica.

Nederland behoort wat het internetgebruik betreft in Europa tot de koplopers. Eind vorig jaar had 82,9 procent van de bevolking een internetaansluiting. Alleen in enkele Scandinavische landen zoals Noorwegen (86,0%) en Finland (83,0%) waren meer mensen actief op internet.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Enorm interessant onderzoek. Vooral de snelle inhaalslag om tv gebruik vind ik opvallend.

    Daarnaast natuurlijk ook de enorme groei van andere apparaten dan de computer. We zien dat er steeds betere alternatieven komen naast de computer.

    geplaatst op
  • Ja superkoel. Leest allen ook "Iedereen zijn eigen breedband" op IT Executive:

    "Als klap op de vuurpijl vloeien tv, computer en smart phone ineen en vullen ze elkaar aan op basis van software-widgets. In telecomtermen heet dit “Quad Play (voice, text, data, video) on Three Screens”. Maar beter kunnen we misschien de drie W’s omdraaien en er MMM van maken. Multi Media Magic wordt de norm, en dat ook nog eens mobiel."

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.