Apple wijzigt prijzen iTunes, muziek DRM-vrij

Apple wijzigt prijzen iTunes, muziek DRM-vrij

{title}Apple kondigde het al eerder aan, maar sinds gisteren is de prijssegmentatie op muziekwinkel iTunes daadwerkelijk van kracht. Nummers kosten nu niet meer standaard 0,99 dollarcent, maar variëren in prijs. Er zijn nu drie prijzen van kracht: 0,69, 0,99 en 1,29 dollar. Populaire liedjes kosten meer, minder populaire liedjes kosten minder (via: Nu.nl).

Op Engadget (via: Bright) is te lezen dat de Top 100 in de VS nu voor ongeveer een derde bestaat uit liedjes van 1,29 dollar. Toch een prijsverhoging van een keurige dertig procent, de muziekindustrie heeft een klein beetje zijn zin gekregen. In ruil voor prijsverhoging, is nu alle muziek op iTunes DRM-vrij. Aardig is, dat de Amazon.com MP3’s nog steeds allemaal 0,99 dollar kosten. De Telegraaf schreef daar dit artikel over: ‘Amazon houdt zich staande in mp3-markt’. In dat artikel:

Zo blijkt uit onderzoek onder kopers van digitale muziek dat maar liefst 16 procent wel eens muziek downloadt via Amazon. Tegenover de 87 procent die iTunes gebruikt, lijkt dat misschien niet veel, maar Apple’s muziekwinkel bestaat dan ook al bijna zes jaar. Amazon heeft haar marktaandeel in de afgelopen 18 maanden opgebouwd. Ook is het de eerste muziekwinkel die ook op enig niveau concurreert met die van Apple.


Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.