Boober.nl in grote problemen

Boober.nl in grote problemen

{title}Boober.nl staat op zwart (volgens De Telegraaf al sinds 10 maart, Hyped was er vroeg bij). Bedenker Guus Drijver is sinds een jaar vertrokken, verschillende schrijven over de malaise waarin Boober kennelijk is terecht gekomen. Het ging al niet goed met Boober; de resultaten vielen tegen, er was vanaf het begin gedoe met de AFM.

De Peer-to-peer Investeerders Vereniging Nederland (PIVN) de belangenbehartiger voor peer-to-peer investeerders in Nederland praat vandaag met een groot-aandeelhouder. Bij Boober is het chaos, schrijft Dagblad De Pers. ‘Het gaat van kwaad tot erger’, zegt Richard van den Toorn, die de meer dan 1.200 investeerders (uitleners) bij Boober vertegenwoordigt namens de PIVN. Directeur Ilse Smulders wil geen contact met de investeerders. En ook niet met de media. De PIVN weet niet waarom de website uit de lucht is. Van den Toorn, tegen Dagblad De Pers:

‘Omdat wij geen contact meer hebben met directeur Ilse Smulders, zoeken we nu contact met de aandeelhouders achter Boober. We willen van hén horen wat er mis is. Antwoord hebben op vragen als: waarom is de website uit de lucht?’

Die aandeelhouder waar het over gaat, is George Banken, een van de investeerders uit Dragon’s Den. Hyped schrijft: ‘Boober werd sinds de start geplaagd door allerlei tegenslagen. Eerst wilden instanties als AFM en DNB geen goedkeuring geven aan het initiatief. Daarna kwam er een revolte onder de “investeerders”, de mensen die geld beschikbaar stellen aan mensen die via de site geld willen lenen.’

Over de malaise van de afgelopen weken schrijft Hyped: ‘De afgelopen weken ontdekten we al dat het veiligheidscertificaat van de site verlopen was, waardoor mensen die de site bezochten een waarschuwing kregen dat de site onveilig was. Wat er met lopende leningen zal gebeuren, is vooralsnog onbekend.’

Tussendoor, schrijft Hyped en ook De Pers, is een andere p2p leningsite aan het warmdraaien: Trundo.nl lanceert zeer binnenkort en heeft naar het schijnt contact opgenomen met Boober.nl om leningen over te nemen.

Afbeelding: NRC


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Handig van mevrouw Smulders. Die zit duidelijk op d'r plek bij dit bedrijf. Ongelofelijk om zo te reageren.

  geplaatst op
 • @Wouter: Ja, maar ik denk wel, dat mevrouw Smulders HEEL veel te verwerken heeft, these days. Informatiestop is vaak een teken dat er niet heel veel controle over de situatie is ;-)

  geplaatst op
 • Heel veel stakeholders en pers willen nu, meteen en direct. Gezien alle onrust is dat ook wel logisch.

  Hoeveel FTE heeft Boober eigenlijk op de loonlijst staan? Zelf verwacht ik dat het om 0-urencontracten gaat (dus logisch dat er niemand bereikbaar is). Zo nee, dan zal dit spoedig genoeg blijken... personeel moet immers betaald worden.

  geplaatst op
 • Ik zat net te kijken op de website van trundo.nl maar daar is nog weinig loos. Is hier meer info over beschikbaar?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.