Whizzie leert ons met behulp van videoles weer spellen

20 maart 2009, 13:37

{title}

Bij Whizzie.nl kun je je taal- en rekenvaardigheden opvijzelen. Vooral die verbetering van de taalvaardigheden lijkt mij geen overbodige luxe hier in bloggersland! Overigens met inbegrip van mezelf 😉 De voor Marketingfacts bloggers meest relevante module is met afstand die over voltooide en onvoltooide deelwoorden. In acht minuten krijg je op video en in tekst uitgelegd wat de regels ook al weer zijn. De business case van Whizzie is betalen per lespakket. Zo kunnen we onze algemene taalvaardigheid met 25 lesmodules voor krap 10 euro veiligstellen. Als je, via Ideal, hebt betaald krijg je 500 minuten toegang tot de lesmodules. Op de Whizziesite is een overzicht van verhalen die de afgelopen jaren de media hebben gehaald en die moeten onderbouwen dat de behoefte aan Whizzie bestaat.

De vorige generatie Nederlandse taallessen online zag er nog iets anders uit. Met Myngle is er wel een plek om vreemde talen te leren met behulp van online video. Het interactieve videoplatform helpt hier docenten en studenten aan elkaar te koppelen voor een een-op-een les. De cursussen op Myngle lopen van basis Engels tot Hindi. Wellicht ook handig voor alle bloggers en sociale media gebruikers met veel internationale contacten.

Antoinette Hoes is interactive strategy director & managing partner bij Leylines, een onafhankelijk bureau voor interactieve strategie & online PR en mediainzet. Ze geeft cursussen new media management bij het Post HBO programma van het Centrum voor Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Zij is geïnteresseerd in online communities & what makes them tick, games, AI en alle mogelijke mooie manieren van online met klanten interacteren. Leylines helpt organisaties en merken hun doelstellingen te realiseren met het inzetten van: Interactieve strategie Geintegreerde interactieve media en middelenstrategie Mediaplanning & Media-inkoop Online PR & seeding Campagne Management & Optimalisatie "We're in an information economy. They teach you that at school. What they don't tell you is that it is impossible to move, to live, to operate at any level without leaving traces, bits, seemingly meaningless fragments of personal information. Fragments that can be retrieved, amplified." (Gibson, 1988: 30)

Categorie
Tags

1 Reactie

    rubenbos

    Ziet er gaaf uit. Zal de lessen binnenkort doorlopen, want ik heb nog wel last van een paar taalobstakels 🙂

    Overigens lijkt de website “te zwaar” te zijn voor mijn Macbook 2Ghz met 2GB geheugen? Kan de video’s niet normaal bekijken. Ligt niet aan mijn verbinding, die is 20mbps.


    21 maart 2009 om 09:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!