Investering van 800.000 euro voor Symbaloo.com

18 maart 2009, 18:14

De Nederlandse persoonlijke startpagina Symbaloo heeft 800.000 euro ontvangen van Nederlandse investeerders House of Ventures en Bluefield Investments. Het geld wordt gebruikt voor de introductie van Symbaloo.com in de Verenigde Staten en de ontwikkeling van een nieuwe versie van de toepassing. Symbaloo.com zal na zijn start in Nederland in de tweede helft van dit jaar geïntroduceerd worden in Amerika aldus het persbericht dat vanmiddag is uitgegaan.

Ton aan de Stegge en Robert van Maasakker van Bluefield Investments investeren voor de tweede keer in het Nederlandse bedrijf. Daarnaast zijn de nieuwe investeerders Klaas Lameijer en Steven Jongeneel die beide participeren vanuit House of Ventures. Lameijer heeft carrière gemaakt als oprichter van het reclamebureau La Marque en was daarna on andere betrokken bij de introductie van Scarlet en 1850 nummerinformatie. Jongeneel is eigenaar van online marketing bureau Media Embassy en is al vroeg betrokken bij Symbaloo als CMO.

Lameijer: “Het gaat goed met Symbaloo. De goede groeiresultaten, het solide verdienmodel en de schaalbaarheid van het concept waren voor ons aanleiding om te investeren in Symbaloo. Het is een sterk concept met internationale potentie. Naast mijn financiële bijdrage zal ik als CEO verantwoordelijk zijn voor de introductie in de Verenigde Staten.”

Koen Dantuma, CTO en mede-oprichter van Symbaloo: “Sinds de introductie eind 2007 wordt de website dagelijks al meer dan 150.000 keer geraadpleegd. Daarnaast hebben we diverse prijzen gewonnen waaronder die van beste website van 2008. We zijn blij met deze investering want het betekent dat we naast verdere internationalisering, tevens onze oplossing verder kunnen verbeteren en verfijnen”

Tim Has, bedenker van Symbaloo, zal het management team verlaten om aan een nieuwe uitdaging te gaan werken. Has geeft aan zich te willen richten op nieuwe ontwikkelingen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

14 Reacties

  Mark de Bruin

  Inderdaad… Check wat hij schrijft over VC’s:

  2. Investors

  Do an investor check!! Normally investors are going to check your past..and you forget to check their’s! Does the investing company have enough experience? Which deals and exits did they make? Do they fully understand the market potential of your product? Make sure you get good advice before going into discussions with informal investors or VC’s.

  Mbt die bezoekcijfers: 150.000 per dag is prachtig natuurlijk. Alleen kom ik die site nooit tegen in bereiksonderzoeken?


  18 maart 2009 om 18:41
  Wouter Neyndorff

  Wat is het “solide” verdienmodel van Symbaloo?


  18 maart 2009 om 18:58
  media

  @Nils: dank voor de aanvulling! Klinkt overigens nog niet als een echt solide businessmodel.

  Ik sluit me overigens aan bij de vraag van Mark, die 150K bezoekers per dag klinkt aardig, maar toch wel vreemd dat ik de site eigenlijk nooit tegenkom in de statistieken!?


  18 maart 2009 om 19:39
  Steven

  @wouter Neyndorff en Marco, het verdienmodel is heel eenvoudig. Inkomsten komen voort uit Google Adsense inkomsten op de zoekfunctie en affiliate-inkomsten op een aantal widgets zoals bijvoorbeeld vliegtickets.


  18 maart 2009 om 19:41
  media

  @Steven: dank voor je reactie! Knap dat Google Adsense en affiliate al voldoende opleveren om er een solide businessmodel van te maken. Heel veel succes, ben geen gebruiker maar zal jullie stappen zeker volgen!


  18 maart 2009 om 19:50
  Maarten

  Ik was benieuwd wie deze investeerders waren, maar opvallend genoeg zie ik zo snel geen resultaten in de SERP als ik zoek op “Bluefield Investments” of “House of Ventures”.


  18 maart 2009 om 20:02
  Raimo

  Goeie job hoor 800k ophalen.

  Flinke en spannende uitdaging ook om dit concept naar Amerika te brengen.

  Waarom is Symbaloo nog geen groot succes in eigen land? 25k gebruikers, voor een startpagina, vind ik niet echt indrukwekkend.


  18 maart 2009 om 20:17
  Paulo Lopes

  ieder geval een paar dagen geleden het NOS journaal gehaald..dus free publicity al binnen!!


  18 maart 2009 om 22:38
  venturo

  Met alle respect en sympathie voor het initiatief. Dit gaat ‘m ook niet worden. Inhoud. het gaat steeds maar weer om inhoud en relevantie. Niet om leuk of prijzen. Die staan wel aardig op de schouw van de kachel die maar niet wil branden.


  18 maart 2009 om 22:48
  Rene Sebastian

  Hoewel 150.000 natuurlijk een geweldig aantal is voor de doorsnee site, vind ik dit voor een startpagina eigenlijk een behoorlijk laag aantal. Oke, als je het gaat afwegen tegen internettend Nederland, is het nog een flink percentage, maar ik ben benieuwd hoe de cijfers precies liggen. Wordt er actief gebruikt door een beperkte groep, of is het toch verdeeld?

  Overigens weet ik ook niet of een custom-startpagina nog wel het ding is van tegenwoordig. “Vroeger” toen er nog een telefoon verbinding nodig was en er amper tot geen zoekmachines waren, zullen deze handig zijn geweest, maar nu ook nog? Mensen weten hun ding toch wel snel te vinden. Ik heb geen start pagina nodig om bij m’n favoriete sites te komen, daar heb ik in Firefox m’n bladwijzer balk voor..,

  Leuk dat ze dus die 8 ton hebben binnen gesleept, maar moeten ze niet eerst de Nederlandse markt proberen verder te veroveren?


  19 maart 2009 om 07:18
  Rick

  Startpagina vind ik te weinig credits voor Symbaloo, het fijne van Symbaloo vind ik de widget mogelijkheid. Even snel je laatste gmail berichten binnenhalen binnen Symbaloo, files bekijken met daarbij een aantal links die je dagelijks gebruikt.. Voor mij doet vooral de widget mogelijk het.. maar dat mag nog wel wat uitgebreid worden!


  19 maart 2009 om 09:42
  Stijn

  Ik denk dat Ton aan de Stegge inmiddels veruit het grootste deel van de aandelen in handen heeft en dat Tim Has inmiddels zo ver is verwaterd dat die paar procentjes ook niets meer uitmaakten. Het water stond ze al een tijd aan de lippen en reken maar dat Aan de stegge die nood heeft vertaald in aandelen. Bovendien is de vraag hoe die 800K wordt betaald: denk nou niet dat dit in 1 keer wordt geschoven, dit wordt in delen gesplitst die alleen loskomen bij behalen van milestones. Dus als de tussenliggende doelstellingen niet worden gehaald is het waarchijnlijk einde verhaal Symbaloo, want dan komt er geen enkele tranche los.


  19 maart 2009 om 09:55
  Subir

  – Jos in bara de lucru pe dreapta, este o iticona, click dreapta pe ea si close!oricum, daca nu l-ai setat sa porneasca cu windows-ul, dupa un restart/repornire o sa fie oprit.Daca nu te descurci o sa fac un screenshot, dar banuiesc ca nici nu-l ai pornit..Posibil sa fie Greasemonkey de vina cu afisarea paginii in FB! Customize the way a web page displays or behaves, by using small bits of JavaScript.


  9 juli 2015 om 07:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!