Alpe d’HuZes: Opgeven is geen optie

21 februari 2009, 12:22

{title}Iedereen kent helaas wel iemand die kanker heeft of aan kanker is gestorven. Ik ook, diverse ooms van mij zijn hieraan gestorven. Via mijn neven (wiens vader is gestorven aan kanker) kreeg ik te horen over het mooie initiatief Alpe d’HuZes. Sinds Lance Armstrong kanker overwon in 1996 is wielrennen sterk verbonden met kanker. Alpe d’HuZes zet zich ervoor in dat de strijd tegen kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Dat kanker niet meer als dodelijke ziekte, maar als een chronische ziekte kan worden gezien. Op 4 juni 2009 gaan 1000 deelnemers meedoen aan Alpe d’HuZes, waaronder mijn twee neven.

Media-inzet

De media-inzet is groots. Teams kunnen worden gevolgd door te luisteren naar Radio 2. Op deze zender zullen de hele dag door reportages gemaakt worden van Alpe d’HuZes. Ook wordt er aandacht aan besteed op regionale tv zenders, het NOS journaal, RTL4 en SBS6. Op de event-site kun je de teams ook live volgen op 4 juni: opgevenisgeenoptie.nl. Ook zijn er diverse teams die zelf sponsersites maken. De site van Vlakke Strijders is een mooi voorbeeld hiervan.

Wat is Alpe d’HuZes?

Op genoemde datum gaan in de vroege ochtend ongeveer 1000 fietsers aan hun beklimmingen van de Alpe d’Huez beginnen. Voor de één is 1x al een prestatie en een ander wil 8x naar boven. Alpe d’HuZes kent een zogenaamd “Kanjer-register”. Je hebt recht op vermelding in dit register als je minimaal 6 maal op 1 dag met de fiets de Alpe d’Huez weet te beklimmen en deze sportieve prestatie weet te combineren met aantoonbare sponsorwerving voor KWF Kankerbestrijding.

Waar staat deze stichting voor?

Heel veel geld inzamelen om de strijd tegen kanker te winnen. Vorig jaar haalde de stichting met deze tocht ruim 3 miljoen euro binnen voor de Kankerbestrijding. De stichting heeft een anti strijkstok beleid. Dus al het geld gaat ook echt naar het KWF. Dit jaar wil de stichting 6 miljoen euro inzamelen.

Waar gaat het geld heen?

Het ingezamelde geld gaat naar een leerstoel aan het UMC in Amsterdam zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar kanker. Ook wil de stichting met het geld een revalidatieprogramma, speciaal gericht op kankerpatiënten realiseren. Tot slot wil de stichting met het ingezamelde geld er voor zorgen dat die revalidatie opgenomen kan worden in de basis ziekenfondsverzekering.

Help mee

Natuurlijk kun je doneren aan rijders die je kent en die Alpe d’HuZes meedoen. Maar volgens mij kunnen wij ook op een andere manier bijdragen aan dit mooie initiatief. Hebben jullie suggesties hoe Alpe d’HuZes nog meer media exposure kan krijgen? Zelf heb ik via het gastenboek de organisatoren gevraagd naar banners die ik van hun site kan plukken. Die kan ik vervolgens weer op andere sites plaatsen. Er zullen altijd partijen zijn die dit belangenloos zouden willen doen denk ik.

Hebben jullie nog andere tips die dit initiatief verder kunnen versterken?

Mark de Bruin
Online specialist (app/web/ai) bij 9292

Mark de Bruin (@mdebruin) schreef in 2007 zijn eerste blog bij Marketingfacts. Inmiddels zijn het er meer dan 150. Mark (1976) is senior marketeer met expertises in innovatie, online marketing, mobiliteit en inzicht nieuwe media (internet, apps, social media, internet of things en AI) met focus op relevantie op langere termijn. Onderwerpen waar Mark graag over schrijft zijn: apps, Spotify, social media, trends en innovatie. Mark heeft vanaf 1997 bij deze werkgevers gewerkt aan innovatie, product ontwikkeling & marketing: Philips Origin eCommerce (1997/1998), PTT Post (1998-2000), Het Financieele Dagblad (2000-2004) 9292OV (2004-2011), ANWB (2011-2022) en weer 9292 (vanaf 2022).

Categorie
Tags

12 Reacties

  Pim

  Ik heb altijd gefietst en zou dolgraag meedoen. Zouden we een materiaalsponsor kunnen vinden? Het lijkt me dat er genoeg voorbeelden zijn van manieren waarop we live verslag zouden kunnen doen en waarmee we een aantal sponsoren aan ons kunnen verbinden (bijvoorbeeld communicatie faciliteren, devices etc), denk aan de manier waarop dat bij de SkyRadioRun ging. Zal eens wat bellen. En trainen.


  21 februari 2009 om 19:10
  Pim

  Oké, never mind; eerst lezen, dan lullen. Dat doet Alpe D’huZes zelf al.


  21 februari 2009 om 19:16
  Fred

  Er lijkt nog geen Alpe d’Huzes twitter te zijn? Mischien een goed idee, zie ook alle andere fiets twitteraars.


  21 februari 2009 om 21:50
  Mark de Bruin

  @Fred: Dat is wel een goed idee denk ik alleen weet ik niet of de deelnemrs van dit initiatief Twitter gebruikers zijn?

  @Pim 😉


  22 februari 2009 om 07:45
  Pim

  Nou, @_Pim_ gebruikt -toevallig- twitter!


  22 februari 2009 om 08:08
  Jurriaan Callenbach

  Hoi,

  Voor vragen over banners e.d. kun je me het best rechtstreeks mailen, vanuit het bestuur van de stichting Alpe dHuZes ben ik onder andere verantwoordelijk voor alle sponsoruitingen en -acitviteiten.

  Een goed idee, banners. Over Twitters weet ik niet genoeg (wat is hiervoor nodig)? Ik hoor het graag!

  Mvg,

  Jurriaan


  22 februari 2009 om 08:35
  Pim

  Jurriaan, wordt er ook live verslag door de _deelnemers_ gedaan? Anders is dat een optie, op die manier kun je met live bloggen (vanop ’t fietsje) volgens mij ook aardig wat momentum vergaren via, ik noem maar, Twitter of een mash van mobile services.

  Daarvoor zou weinig meer dan wat infrastructuur (mobiel internet) en devices nodig zijn, Jurriaan. Dat betekent ook een lage drempel voor de betreffende sponsor (tijdelijk beschikbaar stellen). *houd zich warm aanbevolen*

  -Pim


  22 februari 2009 om 13:04
  Mark de Bruin

  @Jurriaan: waar kan ik je contactgegevens vinden?


  22 februari 2009 om 13:31
  chi666

  @kwillems, één van de deelneemsters twittert ook.


  22 februari 2009 om 19:15
  moraal

  Zoals de afgelopen jaren zal ook ik dit jaar weer die berg met vele andere enthousiastelingen gaan bedwingen. Ik kan dan ook uit ervaring zeggen dat het een fantastisch geheel is dat jullie steun hard kan gebruiken!

  Ik twitter ook, dus kom maar op! (zie het al voor me: 05:45: Pfff. bocht 3, nog maar 18 te gaan! 🙂

  Jurriaan, laat even weten of je al banners hebt. Zo niet, dan kan ik je daarbij wel helpen.

  Voor de overigen: sponsoren van een deelnemend team kan ook! Elk team heeft namelijk een bepaald minimaal sponsorbedrag binnen te halen dus alle hulp is welkom. Check daarom: De Moraalridders!! 🙂

  Pim weet niet of er nog plek is voor individuele deelnemers. Zo niet, drop even een mailtje, misschien heb ik nog ruimte voor je in het team.


  22 februari 2009 om 22:52
  Flossy

  What to do for an oblique abondimal strain?I have an oblique abdominal strain, and it hurts when I exercise. I am very much into sports and I hate sitting on the bench, will it damage anything more if I play through the pain? and is there any exercises I can do to make it feel better and heal faster?


  12 juli 2016 om 00:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!