Annie.nl: Gedistribueerd callcenter met 60% gehandicapten

Annie.nl: Gedistribueerd callcenter met 60% gehandicapten

De site Annie.nl (‘Het andere callcenter’) is gestart als een gedistribueerd call center. Mensen konden via internet, thuis, in een web applicatie werken. Een goed gebruik van slimme technologie zodat mensen konden werken waar en wanneer ze maar wilden. Het bedrijf draait prima met nu 500 werknemers waarvan 60 procent uit onder anderen de WAO komt en nu, zonder uitkering, productief zijn. Wat opvalt, is dat ruim de helft toch een paar keer per week naar het bedrijf komt voor de sociale contacten, opleiding en om ‘te voelen wat er speelt’. Op 1 februari bestaat Annie tien jaar. Hierboven een gesprek met Anna Kroodsma, de directeur van Annie Connect.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Het concept is inderdaad erg leuk. Vanaf de start werken ze al met een combinatie van internet en telefonie waarbij er in de jaren steeds meer stappen zijn gemaakt om het te automatiseren.

  In de begintijd van Annie Connect werkten de medewerkers met een eigen telefoon en waren alle "call-center schermen" via een webbrowser te benaderen. Er was geen koppeling tussen de telefoon van de medewerker (ook wel Annie genoemd) en de gegevens in de browser. Inmiddels is deze koppeling er sinds een jaar of 4 á 5 wel en hebben ze deze oplossing zelfs als apart product op de markt gebracht onder de naam Comsys Connect.

  geplaatst op
 • super leuk, een voorbeeld van "het nieuwe werken" dit spreekt me heel erg aan. via Internet, computer en telefoon werken. blijkt uit haar gesprek dat het ook qua techniek niet eens een issue is. We gaan dit steeds meer zien, werken van af huis is de oplossing voor millieu en verkeers problematiek. En dan het succesvol inzetten van arbeids ongeschikten is natuurlijk al helemaal een maatschappelijk verantwoorde keuze.

  geplaatst op
 • Briljant. Dat zouden meer mensen moeten doen!

  geplaatst op
 • @ auke

  Econonomisch is het ook verschrikkelijk verantwoord hoor ;-) Maar je kunt in dit verband natuurlijk nooit spreken van arbeidsongeschikten. Zelfs Jean-Dominique Bauby, die alleen nog één oog kon bewegen, bleek nog in staat te werken, en schreef een goed boek.

  Annie staat in de customer service-scene al een paar jaar bnekend als een enorm succesnummer en won al de nodige vakprijzen. Vooral het gevoelg van slim ondernemerschap, authenticiteit, creativiteit, pret en een open mind voor technologische vernieuwing en mogelijkheden. Zo'n MT-duo als Anna en Leo Dijkgraaf kom je niet iedere week tegen

  geplaatst op
 • Kijk, zo kan het ook.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.