Emakina lanceert het Web 3.0 met LiveSite Technologie

Emakina lanceert het Web 3.0 met LiveSite Technologie

ING Lion Deposit

Jarenlang was het ontwikkelen van een website een zaak van informatici en grafische ontwerpers: je moest technologieën beheersen met ingewikkelde namen als HTML, CSS, JavaScript, JPG en Flash. Sinds deze week kan zelfs een niet-techneut (ik) mooie websites bouwen. Een webcam is voldoende met Live Technology van Emakina aldus het persbericht (pdf). Bovenstaande afbeelding is afkomstig uit een campagne van Emakina voor ING België. Het filmpje duurt lang, je moet er even voor gaan zitten. Na de I need to go campagne, bieden ze dit keer een kijkje achter de schermen van een campagnesite voor ING Lion Deposit.

Ik denk dat de inspiratie kwam van eerdere campagnes waar ook veel gebeurde rondom de website (Lees: ‘Het internet wordt gesloopt’ en ‘Het duel van Club Internet.’

Goed dat ze er aan gedacht hebben aan het einde pro-actief linkjes aan te bieden naar o.a. Twitter, Digg etc. om zo de campagne viraal op gang te krijgen. Alleen jammer dat er dan weer geen sharing van visuals of video wordt aangeboden. Moet ik weer knippen en plakken met printscreen om een plaatje te bemachtigen. Hoe dom. Het valt niet mee, dat Live Technology. Benieuwd wat jullie er van vinden!


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Volgens mij heb je nog steeds informatici en grafische ontwerpers nodig om een mooie website te maken. Immers moet tegenwoordig elke website interactief zijn, het is niet meer zoals "vroeger" dat je wat informatie online zette of een filmpje en voila een website. Mensen willen gepersonaliseerde content, kunnen inloggen om gegevens door te geven, etc. Daarnaast is het ook prettig dat de website er mooi uitziet anders haakt men snel af, vandaar de grafici.

  geplaatst op
 • Er is wel een embeddable widget, en wel hier:

  https://promo.ing.be/liondeposit/widget.htm

  is ook gelinkt op de pagina, maar inderdaad niet als hat filmpje gedaan is, inderdaad dom van ons, even kijken of ik dat kan verhelpen.

  geplaatst op
 • Hmm, cursus humor ook wel op z'n plaats hiero :) *whoops*

  geplaatst op
 • Prachtig gedaan!

  geplaatst op
 • Ingewikkeld technologie die JPG. Ben er nog steeds niet uit... ;)

  geplaatst op
 • @Sodacan: Hahaha. Ja, daar moet je heel wat programmeertalen voor beheersen ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.