Slideshare-review (17): Pretentieuze Youth Marketing Trends

Slideshare-review (17): Pretentieuze Youth Marketing Trends

Het internet wemelt dezer dagen van de goede wensen voor het komende jaar. Ook ik wens u vanaf deze plek het allerbeste toe. Maar, Let’s face it: ook in 2009 wordt het weer een jungle. De wereld verandert sneller dan menig marketeer kan bijbenen. Het is niet meer de vraag wat de vrouw wil, het is de vraag wat de klant wil. En in tijden van onzekerheid is er markt voor waarzeggers, bol-kijkers, wichelroede-loerders en andere toekomstvoorspellers. Met de nodige scepsis klikte ik dan ook de bovenstaande presentatie van Graham Brown van MobileYouth aan: Youth Marketing Trends 2009.

Een toepasselijke titel voor de eerste januari, maar wel nogal pretentieus. Gelukkig zijn het vooral oude wijsheden en netelige vragen die we aan het begin van het jaar, vol met goede voornemens, weer eens aan onszelf moeten stellen.

Brown trapt niet in de val van het proberen de toekomst te voorspellen. Hij trapt deels open deuren (met fraaie visuals) in. Zo af en toe is het echter nodig om weer eens goed te kijken naar onze deuren en vast te stellen of we ze nog wel open hebben staan.

Een paar zaken die mij bevielen:

   
 • De jeugd van tegenwoordig is niet anders, (ook al besteden we miljoenen om onszelf wijs te maken dat deze generatie anders is)
 •  
 • Stop met je campagnes (want zodra je stopt is iedereen je weer vergeten)
 •  
 • Het gaat er niet om dat je goed bent. het gaat erom dat je relevant bent.
 •  
 • Niemand denkt bij het opstaan aan jouw merk.

En een overweging die twee weken geleden in SlideShareReview 15 aanhaalde:

Waar ben je anders voor ter wereld (als bedrijf) dan om je klanten relevante diensten of producten te bieden?


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Geweldig 2008 toegewenst! [url=http://www.saleshoppen.nl[/url]

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.