Webwerk: Het beste van Epica 2008

16 december 2008, 07:34

{title}December is naast trendvoorspeltijd ook terugkijktijd. Daarom deel ik graag mijn lijstje van fijne websites en online advertenties. Die heb ik gevonden tussen de 423 inzendingen van de interactieve categorieën van de Epica Awards, nu een kleine maand geleden.

Vakjournalisten uit 23 landen kwamen voor de Epica Awards in Parijs bijeen en kozen het meest creatieve en kwalitatieve reclamewerk van het afgelopen jaar. Voor het Marketingfacts-publiek zijn er ongetwijfeld vele bekenden in de lijst, maar volgens mij niet minder de moeite van het heraanschouwen waard. Hieronder mijn lijst(je)…

Consumentensites (durables)

Consumentensites (non-durables)

Business to business websites

Online ads

Epica

De uitreikingsceremonie van de Epica Awards is op 23 januari 2009 in Athene. De Volkwagen-hond krijgt net als in Cannes (silver, Cannes Lions, juni 2008) en Stockholm (grand prix, Eurobest, december 2008) een filmprijs (Epica d’Or, Epica, november 2008. Naast de filmprijs, ook prijzen voor outdoor, pers en online.

Wendy van Esveld is sinds maart 2008 redacteur bij MarketingTribune. Haar opleiding communicatiemanagement aan de Coop-HEAO van Amsterdam sloot ze af met een scriptie over media-impact en een klanttevredenheids- en perceptieonderzoek voor Quote Media Sales. Ze werkte ondermeer als pr- en marketingmedewerker en als communicatieadviseur.

Categorie
Tags

2 Reacties

  mgvandenbroek

  Mooi overzicht Wendy! Volgens mij wint deze posting met afstand in de Marketingfacts jaarlijsten wat betreft het aantal links 😉


  16 december 2008 om 09:13
  wendyvanesveld

  Mooie mail uit Groningen: ‘Waar iedereen lult over web2.0 introduceren wij nu al dizain3.0’

  Het reclamebureau heeft een nieuwe site. De mail: ‘Na tien jaar vertrouwen wij onze oude website toe aan het virtuele kerkhof van internet: web.archive.org. Niet dat ‘ie af was, integendeel. Nog dagelijks krijgen wij er complimenten over. […] Maar nu is het tijd voor iets anders. We gaan iets nieuws doen. Iets dat nog niet eerder in Nederland is vertoond. We gaan een dizainkanaal beginnen.

  Check it out op http://www.dizain.nl. Diz ain tievie men!’

  Zat niet tussen de Epica-inzendingen, maar ik vind de site een leuke uitbreiding van het lijstje mooi webwerk. Lekker kerstgevoel ook meteen.

  @matthijs: Jeuheu!


  17 december 2008 om 15:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!